חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז בסמטי הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז אוורירי ועדין מאוד, מתאים ליד תבשילים סמיכים ובשרים בתיבול דומה. את תערובת התבלינים,רשמתי לפי טעמי, ניתן להפחית כמויות של תבלינים למתכון זה.
אורז בסמטי הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז אוורירי ועדין מאוד, מתאים ליד תבשילים סמיכים ובשרים בתיבול דומה. את תערובת התבלינים,רשמתי לפי טעמי, ניתן להפחית כמויות של תבלינים למתכון זה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2. כוסות אורז בסמטי
2.כפות שמן רגיל
2/3 2 כוסות מים
1/4 שורש ג'ינג'ר ממוצע קלוף ומגורר
3-5 שיני שום קלופות ומגוררות
1/2 1 כפית מלח
1/2כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית מסמרי ציפורן טחונים
אופן ההכנה
שוטפים את האורז כ-6 פעמים עד שהמים בו הוא שרוי הופכים צלולים.
משרים בקערת מים כ-20 דקות,מסננים ומייבשים.
טוחנים את התבלינים ומניחים בצד יחד עם המלח,ג'ינג'ר ושום.
בסיר רחב,יוצקים את השמן,ומתחילים לטגן את האורז על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות,מוסיפים את התבליניםוממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות.
מוסיפים 2/3 2 כוסות מים (באותה כוס המדידה של האורז),מגבירים את הלהבה עד לרתיחה.
מנמיכים את האש,מכסים את הסיר כך שבים הסיר והמכסה יהיה רדיד אלומיניום שיהווה איטום מוחלט, מבשלים 25 דקות.
מכבים את האש ונותנים לאורז עוד כ-5-10 דקות.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון