חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אל צ"פאו דל פאפה (בתרגום חופשי כובע נזיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל זה מוכר לי מבית אימי ז"ל שנהגה לכין אותו בחג שבועות ובסוכות במיוחד.
אל צ"פאו דל פאפה (בתרגום חופשי כובע נזיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל זה מוכר לי מבית אימי ז"ל שנהגה לכין אותו בחג שבועות ובסוכות במיוחד.
הוראות הכנה
מרכיבים
***לבצק-
ק"ג קמח .
כף מלח.
2 -כוסות וחצי מים.
4 - ביצים .
3-כפות שמן זית.
*** למילית
גבינה לבנה כחושה בגביע 125ג"ר .
בולגרית 100 ג"ר.
פטה150 ג"ר.
פרמזן 150 ג"ר .
בצל סגול בגודל בינוני קצוץ דק .
300 ג"ר תרד חלוט וסחוט 3- כפות פרורי לחם .
4עגבניות טריות חלוטות וקצוצות .
6-8 עלי בזיליקום .
כפית אורגנו .
כף שטוחה של שום כתוש .. כפית אורגנו .
פפריקה חריפה .
פלפל לבן .
ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
את הבצק להכין עם החומרים המצויינים לעי"ל לבצק גמיש ואחיד להשאיר לנוח כשעה או מעט יותר. אחרי שהבצק נח, לחלקו לכמה חלקים לרדד למלבן לעובי 4 מ"מ או במכונת פסטה אם יש. כל מלבן לחלק לריבוע של 6x6, למלא במלית הרצויה .(ולעשות מעין דבק לקחת 2 כפות קמח עם רבע כוס מים ולערבב) ולמרוח על הקצוות של הכובע, שלא יפתח בזמן הבישול.לקפל למשולש לתפוס בקצוות התחתונות שיראה כמו כובע של נזיר. לבשל במי מלח בין 15 ל-20 דקות.
מלית תרד: גבינה בולגרית 50 גרם, 75 גרם גבינה כחושה,חלמון ביצה אחת, תרד חלוט וסחוט היטב ומעט פלפל לבן - לערבב.
מלית גבינות: 50 גרם בולגרית, 150 גרם פטה, 150 גרם פרמזן ו50 גרם כחושה. לערבב עם פירורי הלחם, פלפל לבן, 2 ביצים וחלבון אחד.
לרוטב עגבניות: לטגןבצל להוסיף פפריקה חריפה, שום, בזיליקום, אורגנו, עגבניות טריות ורסק.לבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להגיש מעל כובעי הנזיר.
בתאבון ובהצלחה titi.
מגיש: titi
מקור: איטלקי
שתף את המתכון