חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"בוקצה" עוגת סולת יוונית בקרמל תפוזים
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עדינה טעימה ומתאימה לקינוח אחרי ארוחה
"בוקצה" עוגת סולת יוונית בקרמל תפוזים
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עדינה טעימה ומתאימה לקינוח אחרי ארוחה
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
לקרמל
21 כוס סוכר
כף מיץ לימון
50 ג"ר חמאה
לעוגה
8 ביצים
1.5 כוסות סוכר
10 גרם (כף גרידת לימון)
200 גרם ( 1.5 כוסות) קמח
300 גרם סולת (2.5 כוסות)
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס חלב
1 כוס שמן
החומרים להכנת הדבש:
1/4 1 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות מים או מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
מי ורדים לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מסירים מהתבנית את התחתית, מצפים אותה ברדיד אלומיניום ומהדקים אותה
היטב אל דפנות התבנית. ומורחים אותה היטב בחמאה או שמן
2.מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר החמאה והלימון. מבשלים על להבה
נמוכה עד שנוצר טופי קרמל חום נוזלי. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית
ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את כל התחתית. מניחים בצד.
3.מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד שהן תופחות ובהירות.
מוסיפים את גרידת הלימון, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד
שהבלילה אחידה. מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים עד שהבלילה
אחידה.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). שופכים את הבלילה לתבנית.
5.מכניסים לתנור ואופים 35 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מוציאים מהתנור,
הופכים את העוגה על צלחת הגשה שופכים את הדבש לאט לאפשר ספיגה.
הכנת הדבש בכלי מבשלים את כל החומרים עד לסמיכות של דבש דליל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון