חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס טורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיצד מכינים בצק לבורקס טורקי? לא ע"י קיפול עם מרגרינה אלא ע"י פתיחת הבצק על גבי משטח משומן.
בורקס טורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיצד מכינים בצק לבורקס טורקי? לא ע"י קיפול עם מרגרינה אלא ע"י פתיחת הבצק על גבי משטח משומן.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
1 כפית מלח
1 ליטר שמן
למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
1 כפית מלח
אופן ההכנה
. מניחים את כל חומרי הבצק, פרט לשמן, במיקסר ולשים במהירות איטית כ-5 דקות, או עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, אם הוא יבש מידי מוסיפים מעט מים וממשיכים ללוש.
2. יוצקים את השמן למגש גדול ועמוק. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים ומשטחים אותם קלות. כל כדור צריך לשקול 70-80 גרם. מניחים את הכדורים בצורה מסודרת, אחד ליד השני, בתוך השמן. מניחים לנוח לפחות שעה וחצי, במקום ללא רוח - אחרת הבצק עלול להתייבש. השמן משמש לשימון הבצק חיצונית בלבד ואינו נספג. אפשר להשתמש בשמן לאחר מכן לכל מטרה אחרת.
3. מערבבים את כל חומרי המלית.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
5. משמנים את משטח העבודה. לוקחים כדור בצק אחד ו"פותחים" אותו בעזרת האצבעות, בתנועות סיבובית ומשיכה לצדדים, לעלה עגול גדול ודק - בקוטר של לפחות 50 ס"מ.
6. מקפלים שליש מהעיגול פנימה, לוקחים חופן של מילוי גבינה ומניחים לאורך הקיפול, במרחק של כסנטימטר מקצה הבצק. משאירים, בקצוות, רווח של 3 ס"מ מכל צד.
7. מקפלים את שולי הבצק על הגבינה, ואז מגלגלים הבצק לגליל ארוך. את הגליל מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית (בתבנית תנור רגילה נכנסות כ-12 יחידות).
8. אופים במשך 20 דקות עד שהבולמאס שחומים ופריכים.
מגיש: קרןנ
מקור:
שתף את המתכון