חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס "סירה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס "סירה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שימרית
קורט מלח
1/4 1 כוסות מים פושרים
25 גרם מרגרינה רכה מאד
למלית:
600 גרם גבינה מלוחה
1 ביצה טרופה
1 כף קמח מנופה
30 גרם חמאה רכה (לא חובה)
6 ביצים
חמאה להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מנפים קמח לקערה ומערבבים עם שימרית.
2. יוצרים גומה במרכז, זורים לתוכה מלח ומוסיפים מים פושרים ומרגרינה.
3. מערבבים את המצרכים ולשים בצק רך. אם הבצק נדבק לידיים, מוסיפים מעט קמח.
4. מכסים את הבצק במגבת ומניחים במקום חמים למשך כשעה להתפחה.
5. לשים את הבצק פעם נוספת ומחלקים ל-6 חלקים.
6. צרים מכל חלק כדור, מכסים במגבת ומשהים במקום חמים כ-20 דקות להתפחה נוספת.
למלית:
7. מגררים גבינה מלוחה לתוך קערה, מוסיפים ביצה, קמח וחמאה ומערבבים לעיסה חלקה.
8. מחממים את התנור ואת תבנית האפיה.
9. מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכזו 1/6 ממלית הגבינה.
10. מרימים את שולי העלה משני צידי המלית, מהדקים את הקצוות ויוצרים צורת סירה שבמרכזה המלית.
11. מסדרים את סירות הבצק בתבנית החמה ואופיםבחום גבוה, 200 מעלות 15 דקות.
12. מוציאים את התבנית מהתנור.
13. שוברים את הביצים אחת בכל פעם, ומחליקים את הביצה לתוך כל סירת בצק מעל המלית.
14. אופים 5 דקות נוספות עד שהבורקסים מוכנים.
15. מעבירים לצלחת הגשה גדולה, שמים במרכז כל בורקס פיסת חמאה ומגישים.
16. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור: שרה דביר
שתף את המתכון