חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בייגלס - מתכון בסיסי
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בייגלס - מתכון בסיסי
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
כוס ורבע מים
4 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח ללחם
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס דבש
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
מלח ים גס
שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.
2. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מניחים בצד לכרבע שעה.
3. בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה, וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).
מגיש: יוסף ל
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון