הוראות הכנה
מרכיבים
שלוש בננות יפות
חפיסת שוקולד מריר מאיכות טובה
שלוש כפות ליקר אמרטו
שלוש כפיות של דבש
כפית שטוחה סוכר ווניל
שלוש כפיות גדושות קוקוס טחון (לא חייב)
קמצוץ פלפל שחור
קמצוץ קינמון (ממש מעט 5 ראשי גפרור)
זיפ קצר של מוסקט
אחד ציפורן
נייר כסף
אופן ההכנה
חוצים את הבננות לאורכן. מניחים על נייר כסף. כל בננה בניפרד,
מניחים על אחד החצאים קוביות שוקולד,יוצקים כף אמרטו, מפזרים כפית קוקוס,
בוזקים סוכר ווניל,מעט פלפל שחור,קינמון,מוסקט,וסימן של ציפורן,
מניחים על זה את חציה השני של הבננה,
מגלגלים נייר הכסף צמוד,אוטמים היטב בקצוות.
כל בננה בנפרד ,
מכניסים לתנור שחומם מראש כ 220 מעלות לכ 25 דקות,
מוציאים מן התנור ומניחים ל כ 10 דקות,
פותחים וזוללים יחדיו עם כוס יין מתוק ו,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
מגיש:
מקור: פעם ראשונה טעמתי בבלגיה
שתף את המתכון