הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג אבקת סוכר
3.5 גרם (1 כפית) אבקת ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
½ כפית תמצית טעם (למשל תות)
50 גרם (1/4 כוס) גלוקוזה נוזלית
8 גרם (1/2 1 כפיות) גליצרין
2 כפות שמן בישול רגיל
1 כף חלבון ביצה
אופן ההכנה
1. זורים אבקת ג'לטין על המים. ממתינים כ-15 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג'לטין נמס (אסור שהמים ירתחו).
2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, גליצרין ושמן. ומערבבים.מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להעזר במיקסר)
3. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מידי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי מוסיפים אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון