הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בצק מנופה
1 חבילה מרגרינה
1 כוס סוכר
קורט מלח
מיים- כמה שנכנס
שקית שמרית פחות כ-10 גרם
למילוי:
2 כפות שוקולית
2 כפות קקאו
1 כפית נס קפה
1 מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך . מניחים ל"מנוחה"
כחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים
מערבבים את כל חומרי המילוי.
מרדדים כדור בצק לעלה רחב, מורחים רבע מהתערובת ומקפלים קיפול כמו קיפול בצק עלים (כמו קיפול שמיכה צבאית למי שזוכר.........).
כך עושים עם יתר כדורי הבצק.
מכניסים את הבצק המקופל למקרר מכוסה בניילון נצמד, למשך יום שלם או לילה
מוציאים מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לצורת עיגול רחב וחתוכים ל-8 משולשים כמו חיתוך פיצה.
מגלגלים כל משולש לצורת קראסון ואופים בתנור , בחום בינוני, עד להזהבה.
לאחר האפייה, רצוי בעודם חמים, להבריש מעט סירופ (סוכר, מים, מיץ לימון)
ולהכניס שוב לתנור ל-2 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון