חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ברייני עוף - הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון נראה מאוד מסובך אך אחרי הפעם הראשונה מאוד קל להכנה וטעים
ברייני עוף - הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון נראה מאוד מסובך אך אחרי הפעם הראשונה מאוד קל להכנה וטעים
הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 חזה עוף חתוך לקוביות לא קטנות
משרה לעוף:
1 פלפל ירוק
שמנת מתוקה צימחית
5-6 שיני שום
גינג'ר טרי (לפי הטעם)
רבע כוס חומץ
2 עגבניות בינוניות
2 בצלים
1/4 פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
1/4 אבקת כמון
מעט כרכום
מלח לפי הטעם
כוסברה קצוצה בערך חצי חבילה
2 כוסות אורז בסמטי (אורז ארוך)
4-5 ציפורן
4-5 פלפל שחור שלם
4-5 מקלות קינמון קטנות
3-4 הל
מעט כורכום
5-6 כפות שמן
אופן ההכנה
יש לטחון בבלנדר את החומירים למשרה: פלפל, שום, גינגר, עגבניות, חומץ ושמנת מתוקה.
לתבל את העוף בפפריקה, כמון, ומלח ואז להוסיף את המשרה מהבלנדר ולהשרות לפחות שעה.
בנתיים לחתוך את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן 2-3 כפות עד שישחים.
ולאחר מכן מוספים את העוף המושרה ומבשלים בערך חצי שעה, לקראת סיום מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
שוטפים את האורז היטב ומשרים כ- 20 דק' במים חמים - שוטפים שוב ומסננים את המים
בסיר גבוהה שמים את יתרת השמן ולאחר שהתחמם מוספים את ציפורן, פלפל, קינמון, הל.
מטגנים טיפה בשמן ואז מוסיפים את האורז וטגנים שוב בשמן ומוספים אם הכורכם ומלח לפי הטעם.
מוסיפים מים חמים לפי 2 כוסות אורז - 1/2 1 כוס מים חמים.
מכסים את הסיר ונותנים למים להתאדות אך לא לגמרי.
כשיש מעט מים עדין מוצאים חצי מכמות האורז לקערה אחרת.
שמים חצי מכמות העוף המבושל מעל האורז שנותר בסיר ואז מוסיפים את יתרת האורז ולבסוף את יתרת העוף.
ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד עוד 20-30 דקות עם כיסוי טוב של הסיר.
מגיש:
מקור: הודי
שתף את המתכון