חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גבינת צאן עם כדורי מלון ומנגו צבעוניים, ברוטב משמש מיובש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גבינת צאן עם כדורי מלון ומנגו צבעוניים, ברוטב משמש מיובש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 גליל גבינת צאן חריפה (בסגנון "סנט מור")
זרעי שומר קלויים
לרוטב:
100 גרם משמשים יבשים
100 מ"ל יין לבן יבש
30 מ"ל חומץ טרגון
1 שן שום גדולה
¼ כפית ג'ינג'ר, טרי מגורר
מעט פלפל קאיין
מעט פלפל אנגלי
מעט הל טחון
1 כף חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
לכדורי הפירות:
500 גרם מלון בשני צבעים (ירוק וכתום), חתוך לכדורים בעזרת כף "פריזייאן" (או לקוביות)
200 גרם מנגו - חתוך כנ"ל
2 כפות חמאה מזוקקת
1 כף שמיר קצוץ (או נענע)
1 כף בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1. בסיר מבשלים את המשמשים ביין, חומץ ו-¾ כוס מים עם כל התבלינים למעט חרדל,
מלח ופלפל שחור
2. כשהמשמשים רכים מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון, עד לקבלת תערובת אחידה. מסננים
מערבבים את המחית עם חרדל ומתבלים במלח ופלפל. אם הרוטב סמיך מידי אפשר לדלל
במים
מטפלים בגבינה:
3. חותכים לטבעות בעובי כ-½ ס"מ, ומגלגלים בידיים לכדורים
מטפלים במלון ובמנגו:
4. במחבת עם חמאה מקפיצים את כדורי הפרי במשך דקה. מוציאים ומערבבים עם עשבי
תיבול
לפני ההגשה:
5. על צלחת מניחים את כדורי המלון והמנגו, מעליהם את כדורי הגבינה ומעל לכל יוצקים את
רוטב המשמשים וזרעי שומר.
6. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ענת סלע
שתף את המתכון