חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גוזגוזה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גוזגוזה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון - רצוי שמן
4 בצלים קצוצים
1 כף כמון
1/4 כפית מלח1/4 כוס צנוברים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס רצח או שומשום או פרג או ערבוב של כל השלושה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
משאירים בצד כוס קמח, לוקחים את כל החומרים היבשים ומערבבים ביחד. לאט לאט מוסיפים מים ולשים לבצק דביק. בשלב זה מקמחים מעט את הידיים וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה למשך שעתיים.
הכנת המילית:
מזהיבים את הבצלים במעט שמן זית וכשהם כבר זהובים מוסיפים את הצנוברים, המלח ןהתבלינים. לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא מקבל גוון מבושל. מניחים בצד לקירור מוחלט.
הרכבת המנה:
מחלקים את הבצק לחצי - חצי הולך למקפיא ואת החלק השני מחלקים ל-16 כדורים.
משטחים כל כדור כך שהשוליים דקים יותר ואילו באמצע יש גבעונת. על הגבעונת מניחים מעט מהמילית. אוספים את השוליים ומהדקים כמו שקית קטנה. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה כאשר הסגירה בתחתית. מעל מפזרים קצת קצח או כל דבר שרוצים ונותנים לזה לתפוח כ-10 דקות.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
מגיש: hani_1
מקור: בוכרי - מתוך עיתון העיר אילת
שתף את המתכון