מתכון בשם "גולש בקר חגיגי-ראש השנה" הוגש ע"י עוזרד באתר שלנו. brהצעתי להכינו בסיר לחץ והתגובות היו נלהבות, שאלתי וקבלתי רשותו לפרסם את השנוי. brבשול בסיר לחץ מקצר מאד את זמן הבישול מבלי לפגוע באיכות הטעמים. בנוסף לכך אפשר brלצמצם את כמויות הנוזלים למחצית - כי סיר לחץ לא מאבד כל כך הרבה נוזלים כמו סיר פתוח.
|
|
מתכון בשם "גולש בקר חגיגי-ראש השנה" הוגש ע"י עוזרד באתר שלנו. brהצעתי להכינו בסיר לחץ והתגובות היו נלהבות, שאלתי וקבלתי רשותו לפרסם את השנוי. brבשול בסיר לחץ מקצר מאד את זמן הבישול מבלי לפגוע באיכות הטעמים. בנוסף לכך אפשר brלצמצם את כמויות הנוזלים למחצית - כי סיר לחץ לא מאבד כל כך הרבה נוזלים כמו סיר פתוח.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר שריר (או פילה מדומה מס' 6), טרי (או קפוא, מופשר יום קודם במקרר),
חתוך לקוביות של 3 ס"מ בערך.
¼ כוס שמן זית
2-3 גזרים , קלופים וחתוכים לקוביות או פרוסות דקות
3 כפות קמח
½ בקבוק (375 מ"ל) יין אדום יבש
1 ליטר ציר בקר ( או: 1 ליטר מים רותחים + 3 כפיות גדושות "ציר בקר" של "קנור")
קורט פפריקה אדומה חריפה (או פלפל לבן)
קורט פפריקה אדומה מתוקה
3 עלי דפנה
1 כפית זרעי קימל (או רוזמרין קצוץ דק)
5 שני שום מעוכות
1 כף רסק עגבניות
2 עגבניות,קלופות ותחוכות לקוביות בינוניות
3 תפוחי אדמה , קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כף דבש
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה
מטגנים את קוביות הבשר במחבת עמוקה עם שמן הזית. מערבבים והופכים עד שכל הבשר שינה את צבעו. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן כ-1 דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שיספג, מכבים את האש ומעבירים את הבשר עם הגזר והקמח לסיר הלחץ.
מכינים ציר בקר (1 ליטר מים רותחים + 3 כפיות גדושות "ציר בקר" של "קנור") ויוצקים לבשר בסיר הלחץ. מוסיפים את היין , הדבש, תבלינים, שום, רסק עגבניות ועגבניות חתוכות
וגם את קוביות תפוחי האדמה.
מערבבים בסיר ע"י נעור-סבוב וסוגרים את מכסה סיר הלחץ. מביאים לרתיחה על אש גדולה.
עם תחילת הרתיחה מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים 60 דקות.
בגמר הבישול - לשחרר את הלחץ בזהירות ולפתוח את הסיר. להעביר את הגולש המוכן לכלי הגשה (ע"י כף מחוררת, ללא הרוטב). את הרוטב שבסיר- לסנן במסננת דקה לכלי נפרד.
להגיש את הרוטב ליד הגולש - מתאים להוספה לאורז או ת"א פירה.
מגיש:
מקור: באדיבות עוזרד
שתף את המתכון