הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג אחד בשר חזיר לא שמן (רצוי מדליונים או צוואר)
150 גרם שינקין מעושן, חתוך לקוביות
150 גרם בייקון, חתוך לקוביות
1 כף פפריקה
2 כפיות שום כתוש
2 בצלים בינוניים, קצוצים
קמצוץ מיורן
2 מיכלי שמנת 27%
מלח
200 סמ"ק יין לבן יבש
קמח
1 עגבניה אחת גדולה, חתוכה לקוביות
1 פלפל, חתוך לקוביות
מים
אופן ההכנה
1. לחתוך את הבשר לחתיכות של כ-5 ס"מ. לפזר עליו קצת מלח ולתבול אותו בקמח. בסיר רחב לטגן את החתיכות במשך כמה שניות במעט שמן בכל צד עד שישחימו מעט.
2. להוציא את הבשר ולהניח בצד. באותו סיר לטגן את הבצל עד שמזהיב. להוסיף את קוביות הבייקון והשינקין, המיורן, השום, הפפריקה והיין. מערבבים ומבשלים מספר דקות על אש קטנה.
3. מוסיפים את הבשר. מוסיפים מים עד לכיסוי. אחרי כ-20 דקות מוסיפים את העגבניה והפלפל. שומרים על אש קטנה. אם המים מתאדים מוסיפים קצת כדי שהתבשיל לא יישרף.
4. מערבבים בנפרד את השמנת ו-100 סמ"ק קמח. כשהבשר מתרככך מוסיפים את תערובת השמנת והקמח. מערבבים היטב, מבשלים עוד מספר דקות ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון