הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם שווארמה הודו חתוכה לקוביות בגודל 4X4 ס"מ
1 בצל גדול
2 שיני שום
50 גרם חזה הודו מעושן
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה קמח
½ כוס ציר עוף
1 כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור
3 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום עם חזה ההודו המעושן
קוצצים דק את הגזר והסלרי
מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את תערובת הבצל והחזה המעושן.
מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה.
מוסיפים את קוביות השווארמה ומטגנים עד שהן זהובות.
מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב.
יוצקים מעל את הציר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי רתיחה וערבוב,עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את ענפי התימין ועלי הדפנה.
מכסים את הסיר,מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 15-20 דקות, עד שהבשר רך.
מתאים להגיש עם אורז או תפוחי אדמה מאודים.
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון