הוראות הכנה
מרכיבים
1.קילו קמח רגיל - לא קמח תופח
2.כף מלח (גדושה)
3.כף וחצי סוכר (לא גדושה)
4.אפקת אפיה (שקית אחת)
5.כף שמן (גדוש)
6. כוס מים רותחים מהקומקום
7. כוס ושלש תרבעי מים מהברז
8. חבילת מרגרינה
אופן ההכנה
א. שמים בקערה את:הקמח,מלח,סוכר,אפקת אפיה,שמן,מים
ב.מערבבים את מה שיש בקערה עם כף עד שהמים נספגו
ג.לאחר המים נספגו לשים את הבצק
[המלצה ללוש לא בקערה אלא במשטח מכוון שזה יותר נוח ללוש שם]
ד.שמים את הבצק שוב בקערה מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק 20 דקות מנוחה
ה.שמים שמן על משטח העבודה
ו.מחלקים את הבצק ל 10 חתיכות שוות
ז. מכסים את החתיכות שעל המשטח במגבת ונותנים לבצק עוד חצי שעה מנוחה
ח.מחממים את חבילת המרגרינה בסיר שעליו רוצים להשים את הג´חנון עד שהמרגרינה נמסה
ט.לוקחים חתיכה של הבצק מכל ה - 10 פותחים אותה דק דק ואז שמים עליה שכבה של המרגרינה שהמסנו
י.מקפלים פעם קצת מצד שמאל ופעם מצד ימין של החתיכה שפתחנו
[לא להבהל אם נקר קצת בסוף זה מסתדר - כמובן שאני מדברת על פתחים קטנים ולא ענקיים]
יא.מגלגלים את הבצק שפתחנו וקיפלנו משני הצדדים - וזהו מוכן ג´חנון אחד
יב. משאירים חתיכה קטנה מאחת החתיכות
יג.ממשיכים לעשות את אותם פעולות על שאר החתיכות
יד.שמים בסיר שחממנו את המרגרינה פרוסת לחם/חלה למטה ועליה שמים את חתיכת הבצק שהשארנו - על מנת שלא ידבק הג´חנונים ללחם/חלה
[אם יש מישהו שאוהב ג´חנון שרוף קצת למטה אז לעשות קצת מקום לג´חנון למטה]
טו.שמים את כל שאר הג´חנונים שרוצים להשתמש בהם בסיר שבו חיממנו את המרגרינה
[את הג´חנונים שלא רוצים מקפיאים ואז כדי להשתמש בהם מוציאים אותם חצי שעה לפני שמתכוונים לבשל אותם - להשים אותם בתנור/פלטה]
טז.שמים את הסיר במקרר ולא במקפיא אם זה הוכן בשבוע עצמו ואם יותר אז שמים במקפיא ואז פשוט כדי לבשל את זה מוציאים את זה חצי שעה לפני שמבשלים
יז.כדי לבשבל שמים בזמן שאת מכוון את התנור/פלטה לשבת - כניסת שבת ואז מאז ועד הבוקר זה שם בתוך התנור/פלטה ולא מוציאים עד הבוקר.
שמים את הנייר של המרגרינה מעל הסיר שרוצים לבשל אני אל יודעת אם זה הכרתחי אבל ככה לימדו אותי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון