חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלידה מסטיק טורקית דונדורמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלידה טורקית קיימת כבר 300 שנה והמתכון נישמר בסוד הרבה שנים , brבטורקיה נהוג להכניס את הגלידה לתוך שיפוד ענק ולהגיש כמו שוארמה בצלחת . brהגלידה החלומית גרמה לשכונה שלמה באיסטנבול להיקרא בשם : " גלידה " . brבכפרים הערביים בגליל , וגם בסוריה ו-לבנון מכינים גלידה מסטיק brעם גלוקוזה ושמנת מתוקה . brקשה להשיג בארץ גלידות מסטיק והם נימכרות רק במקומות מסויימים : brבירושלים העתיקה , ביפו , ברמת-גן , ובכפרים הערביים בגליל .
גלידה מסטיק טורקית דונדורמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלידה טורקית קיימת כבר 300 שנה והמתכון נישמר בסוד הרבה שנים , brבטורקיה נהוג להכניס את הגלידה לתוך שיפוד ענק ולהגיש כמו שוארמה בצלחת . brהגלידה החלומית גרמה לשכונה שלמה באיסטנבול להיקרא בשם : " גלידה " . brבכפרים הערביים בגליל , וגם בסוריה ו-לבנון מכינים גלידה מסטיק brעם גלוקוזה ושמנת מתוקה . brקשה להשיג בארץ גלידות מסטיק והם נימכרות רק במקומות מסויימים : brבירושלים העתיקה , ביפו , ברמת-גן , ובכפרים הערביים בגליל .
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב ( עם הרבה שומן )
2 כוסות קצפת שמנה ( שמנת מתוקה של 36% או 40% אחוזי שומן )
או 2 כוסות קצפת כפולה ( שמנת מתוקה של 48% אחוזי שומן )
3/4 כוס סוכר
2 כפיות סחלב
חצי כפית מסטיקא כתושה
אופן ההכנה
1 . טוחנים את המסטיקא הכתושה עם 2 כפיות סוכר
אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית .
2 . אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר
עד שהכל מיתערבב .
3 . ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר .
4 . מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה .
5 . אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא .
6 . אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם הקצפת .
7 . מעבירים את התערובת לתוך סיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות ומערבבים מידיי פעם כדי למנוע דביקות .
8 . אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר .
9 . אחר כך שזה היתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים שזה נעשה מוכן וקשה .
10 . אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא .
רצוי לפני ההגשה להפשיר את זה למשך 10 דקות כדי שזה יתרכך קצת
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור:
שתף את המתכון