חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דאל נזיד עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו נזיד פופולארי שהכרתי בטיולי בהודו ,שם הוא נקרא דאל, והוא משתלב היטב עם אורז או צ'אפאטי (לחם הודי). brהשילוב של חמאה ושמן מחזק את טעם החמאה ומאפשר לעבוד בחום גבוה יותר. brניתן להחליף את העדשים בקטנייה אחרת (למשל, מאש).
דאל נזיד עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו נזיד פופולארי שהכרתי בטיולי בהודו ,שם הוא נקרא דאל, והוא משתלב היטב עם אורז או צ'אפאטי (לחם הודי). brהשילוב של חמאה ושמן מחזק את טעם החמאה ומאפשר לעבוד בחום גבוה יותר. brניתן להחליף את העדשים בקטנייה אחרת (למשל, מאש).
הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה ומעט שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
כוס עדשים כתומות
3 שיני שום כתושות
3 1/2 כוסות מים
תבלינים:
חתיכת ג'ינגר מגורד
כפית זרעי כמון
כפית גראם מסאלה
1 כפית קומין (זרעי כמון)
מעט פלפל לבן
כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית כורכום
כפית מלח (להוסיף רק אחרי הרתיחה!)
אופן ההכנה
1. להמס החמאה ולהוסיף שמן. 2. לפצפץ זרעי הכמון* (כאשר זורקים את הזרעים לשמן בטמפרטורה הנכונה, הם נפתחים ומפיצים טעם וריח).
3. להוסיף הבצל ולערבב עד שנהיה שקוף.
4. להוסיף שום וג'ינגר עד להזהבה.להוסיף התבלינים (ללא מלח).
5. להוסיף העגבנייה ולערבב. להוסיף העדשים ולערבב. להוסיף המים ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך ולבשל על אש בינונית כחצי שעה. במשך כל זמן הבישול יש להסיר קצף ולכלוך המצטברים בסיר (לכפות).
7. להוסיף מלח ולתקן התיבול במידת הצורך (לעיתים מומלץ להוסיף כפית כמון נוספת).
8. הגשה: מומלץ עם אורז חם ליד.
מגיש: אלי ספיר
מקור:
שתף את המתכון