חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הדונאטס של דנקן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הדונדס של דנקן מעדן אמריקאי אמיתי
הדונאטס של דנקן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הדונדס של דנקן מעדן אמריקאי אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
400 מ"ל חלב 3.5 כוסות
חצי כוס מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת פירה תפוחי אדמה אינסטנט (לא מתובלת)
2 כפות שמרים יבשים
120 מ"ל מים חמימים
3ביצים טרופות
חצי כפית תמצית וניל
6.5 עד 7 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות מלח
אפשר כמובן גם להכין זיגוגים אחרים - שוקולד, או 'אייסינג' של אבקת סוכר
ועוד.
אופן ההכנה
1.מחממים חלב על האש עד לנקודת רתיחה
2.מוסיפה לתוכו את המרגרינה, את הסוכר, ואת אבקת הפירה אינסטנט
מערבבים ומניחים להתקרר מעט
3.ממיסים ב - 120 מ"ל מים חמימים(כוס מים) את השמרים, מערבבים עד שהם
נמסים מוסיפים את המים והשמרים לתערובת החלב (שצריכה להיות חמימה, לא
חמה) ומערבבים מוסיפים את הביצים הטרופות
4.מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח, ומכניסים אותו בהדרגה לתערובת
תוך ערבוב עד שמתקבל בצק רך ונעים. (מתחילים עם שש וחצי כוסות קמח,
מוסיפים את החצי הנוסף רק אם העיסה דביקה. חשוב מאד לשמור שיהיה בצק רך
ולא קשה ודחוס.
5.מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל פעם חלק מהבצק לעובי של בערך חצי
ס"מ קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. לעיגולים משתמשים בכוס, ואח"כ
בעזרת פקק של בקבוק משקה קל, עושים חור במרכז העיגול. מתקבלת צורת
בייגלה.
6.מרפדים מגש גדול בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס, מכסים במגבת
ומניחים להתפחה עד שהנפח מוכפל.
7.מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני
הצדדים מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן
8.מכניסים כוס סוכר לשקית ניילון, וטובלים כל דונאט - בעודו חם - בתערובת
הסוכר על ידי שקשוק השקית עד שכל הדונאט מצופה בסוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: לורי מהתפוח הגדול
שתף את המתכון