הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג זנב שור
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים גס
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 סלקים
2 גבעולי סלרי
2 בצלים פרוסים
1 שן שום קצוצה
1 כפית שום כתוש
½1 כוסות יין לבן
½ כוס רום
3-4 כפות שמן לטיגון
2 כפיות מלח
½ כפית סוכר
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול וחסין אש. מוסיפים את זנב השור וסוגרים היטב מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את השום ושוב מערבים. מוסיפים את היין ואת הרום ומבשלים יחד עד לצמצום כמחצית הנוזלים.
את הסלרי והסלק מעברים במכונה למסחטת ירקות קשים לקבלת מיץ בצבע הסלק. מוסיפים את מיץ הסלק והסלרי לסיר ומכסים לבישול על אש נמוכה למשך כשעה. מוסיפים כשתי כוסות מים ומעבירים ללילה לתנור שחומם מראש ל-75 מעלות.
למחרת מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון