הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
4 שיני שום פרוסות דק
4 ביצים
2/3 כוס גבינת פרמזן
שמן
קמח
מלח
פלפל שחור
אורגנו יבש
ריחן יבש
קורנית יבשה
מיורן יבש
אופן ההכנה
1. לפרוס את החצילים לעובי 8 מ"מ - לא יותר, לטבול בקמח ולטגן.
2. לטגן את הבצל.
3. לטגן את הפלפל.
4. לסנן את כל המטוגנים משמן.
5. לטרוף את הביצים ולצקת חצי כמות במחבת משומנת.
6. לסדר את החצילים על הביצים שבמחבת, עליהם לפזר את הבצל
והפלפלים. לתבל מלמעלה במלח ולפזר את שאר התבלינים.
7. לפזר מעל כמעט את כל הגבינה.
8. לצקת מעל הכל את יתרת הביצים ועליהם את הגבינה הנותרת.
9. לכסות את המחבת ולטגן על אש גבוהה כדקה, להנמיך את האש ולטגן
10 דקות נוספות. אם תצליחו היפכו את החביתה וטגנו אותה מצד שני.
לצורך זה אפשר להשתמש במחבת נוספת - להניחה עם פיה על פיה
של המחבת בה החביתה ולהכוך - לא לפני שהפרדתם את החביתה
מהמחבת. לטגן 2 דקות על אש גבוהה .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון