הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כף (15 גרם) אבקת אפייה
½ כפית מלח
70 גרם חמאה
3 ביצים
3 כפות דבש
קליפה מגורדת מ-½ תפוז
1 מיכל (250 מ"ל) גבינת ריקוטה טרייה
½ כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
להגשה:
קוביית חמאה, דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן)
פירות , למשל תותים או פירות יער חתוכים, או גרגירי רימונים
אופן ההכנה
1. שמים בקערה, את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים קלות, בכמה תנועות קצרות.
2. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים, מעל להבה נמוכה . מצננים כמה שניות. טורפים את הביצים במזלג , זו אחר זו לתוך החמאה החמה. מוסיפים את הדבש , קליפת התפוז, גבינת הריקוטה, תמצית הווניל והחלב וטורפים קלות בלבד במטרפה ידנית.
יוצקים את בלילת הביצים והריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים במטרפה במספר תנועות קצרות ויעילות. גם אם רואים קצת גושי קמח- לא נורא, בקרוב הכל ייספג. גושי הריקוטה, לעומת זאת , כאן בשביל להשאר, וזה בסדר גמור, כי הם מודגשים בחביתיות. משהים ½ שעה בטמפרטורת החדר. העיסה המתקבלת בסוף היא גושית.
4 מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה (אפשר לשמן קלות בלבד בחמאה,אם משתמשים במחבת ללא ציפוי טפלון). יוצקים כ-½ מצקת מהבלילה ומטים קצת לצדדים , כדי שהבלילה תתפזר באופן שווה, ותתקבל חביתיה אחת גדולה. לחביתיות קטנות, אפשר להניח מן הבלילה בכפות , במרווחים שווים, ולשטח ככל שהמקום יאפשר.
כעבור דקה או שתיים, או כאשר מופיעות בועות קטנות , גם אם הבלילה עדיין לא התייבשה בשטחה העליון, הופכים בזהירות (העיסה גושית ולכן להזהר בהיפוך כדי שהחביתיות לא תתפרקנה). מטגנים עוד 30 שניות. מוציאים מן המחבת וממשיכים כך עם סדרה נוספת, עד גמר הבלילה.
5. ההגשה:
עורמים ערימת חביתיות שבינהן קובית חמאה. על החביתיה העליונה מניחים גם כן חמאה. כאשר החמאה העליונה נמסה יוצקים מלמעלה דבש או סירופ מייפל או סילאן. אם רוצים מוסיפים גם את הפירות.
זה בדיוק הרגע המושלם להתחיל לנגוס- כשהכל חמים ונוזל ומתערבב.
טעים!!! בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון