חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף בדובדבנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב בין חזה עוף עסיס לדובדבנים הינו חגיגי. brמתכון זה מורכב ממספר שלבים רב brרק החיבור רגע לפני ההגשה נותן את התמונה המלאה
חזה עוף בדובדבנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב בין חזה עוף עסיס לדובדבנים הינו חגיגי. brמתכון זה מורכב ממספר שלבים רב brרק החיבור רגע לפני ההגשה נותן את התמונה המלאה
הוראות הכנה
מרכיבים
5 חזות עוף שיחולקו ל-10 מנות או 10 שניצלים
צנצנת דובדבנים חמוצים (באיזור השימורים בסופר)
חצי כוס יין אדום
2 כפות חומץ בן יין
2 ענפים לואיזה, מליסה, נענע או כל שילוב לימוני אחר
2 כפות סוכר
קינמון וצ'ילי גרוס לפי הטעם
3 כוסות אורז (אני שלבתי בין 2 כוסות אורז לבן וכוס אחת של אורז אדום)
אופן ההכנה
הכנת חזה העוף
שמים מסננת מעל לסיר ומעבירים את תכולת צנצנת הדובדבנים למסננת. (אנחנו מעוניינים בנוזל דווקא).
מוסיפים 2 כפות גדושות דובדבנים.
מוסיפים את שאר המצרכים פרט לחזי העוף, ומבשלים הכל ביחד. מביאים לרתיחה.
מצננים את הנוזל, ואז מכניסים פנימה את חזי העוף. משרים (רצוי ללילה בערך).
אפשר לצלות בגריל, את חזי העוף שהושרו (צבעם הפך סגול עז), כדאי יותר על מחבת "מולטי שף" או טפלון, בלי טיפת שמן, בחום גבוה.
הרוטב
למשרה שנשאר בקערה מוסיפים עוד כף סוכר, מוסיפים את הדובדבנים שנותרו לסירופ ומצמצמים (מרתיחים בעדינות) עד למרקם סירופי.
האורז: את האורז הלבן מבשלים כרגיל את האדום לפחות 50 דקות עם 2 כוסות מים עד שהקליפה נפתחת
מגיש: אבי_טל
מקור: עצמי
שתף את המתכון