חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה לשבת - של רפאל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה מדהימה של רפאל
חלה לשבת - של רפאל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה מדהימה של רפאל
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 ביצה מס'' 3
32 גרם חמאה רכה
50 מ"ל שמן תירס
50 גרם סוכר
20 גרם מלח
48 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
0.5 ליטר מים
1 חלמון מדולל במעט מים.
אופן ההכנה
1. שמים במערבל עם וו לישה את החמאה, השמן, הסוכר , המלח, והביצים ולשים כשש דקות, עד שנוצר קרם. מוסיפים את הקמח, השמרים והמים ןלשים באיטיות כ-20 דקות עד שנוצר בצק רך. מתפיחים כשעתיים במקום חמים, עד הכפלת הנפח.
2. קולעים חלת צמה. מניחים את הצמה בתבנית מלבנית גדולה (או שתיים קטנות ?) ומניחים שוב לתפוח במקום חמים כשעה, עד שהחלה מכפילה את נפחה.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
4. מברישים את החלה בחלמון עם מעט מים, ואופים כ-40 דקות, עד שהחלה זהובה- שחומה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון