חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה גדולה בתבנית 12X40 או 2 קטנות
חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה גדולה בתבנית 12X40 או 2 קטנות
הוראות הכנה
מרכיבים
5כוסות קמח לבן
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
5 כפות שמן חמניות
1 כף שמן בוטנים
6 כפות סוכר לבן
כף שטוחה מלח
עד 2 כוסות מים פושרים
1 ביצה טרופה
שומשום, קצח או פרג לקישוט
אופן ההכנה
שמים במערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח ואת רוב הביצה הטרופה מלבד מעט ממנה שמשאירים בצד למריחה על החלה המוכנה.
את המים מוסיפים תוך כדי לישה ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מכסים ומשאירים במקום חמים לתפוח עד שנפח הבצק יוכפל.
פותחים את הבצק על קמח או שמן ומכינים 3 צמות אותן קולעים לחלה.
שמים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אם התבנית שלכם קטנה הכינו 2 חלות בתבניות קטנות יותר!
מברישים בביצה ובוזקים שומשום למעלה.
משאירים כ 20 דקות נוספות לתפיחה ואופים בחום 200 מעלות כ35-45 דקות עד שהבית מלא בריח נפלא וצבע החלה בתנור חום יפהפה!
כשהחלה אפויה מוציאים אותה מהתבנית עם הנייר ומשאירים בתנור למספר דקות נוספות שגם החלק התחתון יקבל צבע.
לקרר מחוץ לתנור!
מגיש: oritt
מקור: אורית
שתף את המתכון