הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה - מסוג מקרוני
½ כוס שמן
1 עוף שלם - טרי, מחולק לשמונה חלקים, או שישה שוקי עוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד שהיא מוכנה למחצה. מסננים ומעבירים לקערה.
מחממים את השמן בסיר. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל ומזהיבים אותם יפה. מוציאים ומניחים בצד. יוצקים את השמן שנותר בסיר לקערת הפסטה ומערבבים.
מניחים שיכבה דקה מהפסטה בתחתית הסיר. מניחים עליה חלק מהעוף. מוסיפים עוד פסטה, את שארית חלקי העוף ואת שארית הפסטה. מוסיפים שליש כוס מים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים שלוש וחצי שעות לפחות. אפשר לבשל את העוף גם על פלטת שבת במשך כל הלילה, או לאפות בתנור בחום נמוך(100 מעלות) במשך שבע שעות, או במשך הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון