חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"טארט" פרג ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"טארט" פרג ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
125 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות סוכר
2-3 טיפות תמצית וניל
200 גר' קמח
למילוי הטארט:
150 גר' סוכר
2 כפות סילאן
400 גר' פרג
400 מל' חלב
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
לאגסים:
6 יח' אגס קלוף עם הגבעול
יין לבן לכיסוי
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. לעבד את כל החומרים לבצק חלק- לא ללוש יתר על המידה.
2. לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות.
אופן הכנת המילוי:
1. לבשל על אש נמוכה, כחצי שעה, חלב,סילאן ופרג תוך כדי ערבוב, עד שהפרג התנפח וספג נוזלים (אם יש צורך אפשר להוסיף חלב)
2. להוריד מהאש, להוסיף ביצים ופירורי לחם ולערבב למחית חלקה.
אופן הכנת האגסים:
לבשל בסיר אגסים, יין לבן (כמות שמכסה את האגסים) וסוכר, עד שהאגסים מתרככים .
הרכבת ה"טארט":
1. לרדד את הבצק בתבנית "טארט" גדולה, לכסות בנייר אפיה ולהניח קטניות מעל (משקולת).
2. לאפות בחום של 160 מעלות כ- 10-12 דקות.
3. לצקת את המילוי לתוך הבצק החצי אפוי, לסדר מעל את האגסים בצורת מניפות ולאפות בחום של 160 מעלות כ- 20-30 דקות נוספות.
מגיש: gilgil
מקור: באדיבות איילת אור, שפית מסעדת OM
שתף את המתכון