חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבד עגל עם תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שהיא ארוחה הכוללת את התוספות. פחות שגרתית עם טעמים מיוחדים המשפיעים על כל מרכיבי המנה
כבד עגל עם תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שהיא ארוחה הכוללת את התוספות. פחות שגרתית עם טעמים מיוחדים המשפיעים על כל מרכיבי המנה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כבד עגל
תפוחי אדמה קטנים (אפשר כמובן גדולים החתוכים לפלחים או קוביות)
אפשר להכין גם פירה. כמות תפוחי האדמה היא:
½1 תפוח אדמה בינוני לאדם או 4- תפודים קטנים
2 בצלים גדולים חתוכים ל"גפרורים"
שמן לטיגון
פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
מלח פלפל, פפריקה אדומה
חומץ בלסמי
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות
בישול תפוחי האדמה במים עם כפית מלח עד לרכות אבל להזהר שלא יתפרקו.
בגמר הבישול יש לסנן ולייבש
חיתוך כבד העגל לחתוך לפרוסות בעובי כס"מ ול"אצבעות" באורך 5 ס"מ
מנhחים מחבת גדולה או "סוזט" - סיר שטוח ורחב. עם מעט שמן לטיגון.
מכניסים את הבצל לאידוי כ-3 דקות לערך מוסיפים את הפלפל עוד כדקה
מכניסים את הכבד ומטגנים עד אשר הכבד "נסגר" ומאבד את הצבע המקורי.
מתבלים ב: מלח פפריקה אדומה ומעט פלפל שחור ומעט חומץ בלסמי
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כ-10 דקות תפוחי האדמה רק צריכים לספוג טעמים ולהשחים קלות
מגישים את הכבד הבצל ותפוחי האדמה
במידה ומעדיפים פירה על תפוחי אדמה מטוגנים
רצויי להשתמש בצלחת עמוקה. למרוח את הפירה על הצלחת כמו חומוס עם גומה עמוקה במרכז ואז להניח את תערובת ההכבד עם הבצל
מגיש: אבי_טל
מקור: הונגרי
שתף את המתכון