חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות ירק ("שיבתיה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות צמחוניות אופייניות למטבח התוניסאי. הן עשירות בירק ומשלבות גרגירי אורז.
לביבות ירק ("שיבתיה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות צמחוניות אופייניות למטבח התוניסאי. הן עשירות בירק ומשלבות גרגירי אורז.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' גבעולי סלק ירוק (או מנגולד), קצוצים דק
כ-20 גבעולי כוסברה קצוצים דק
כ-20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
15 גבעולי שמיר קצוצים דק
15 גבעולי נענע קצוצים דק
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות
1 כוס אורז שטוף היטב מבושל בחלקו
3-4 ביצים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית אריסה או פלפלת חריפה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
שמים בקערה רחבה את גבעולי הסלק, הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, כל הירקות הקצוצים ומערבבים היטב מוסיפים את הלחם הסחוט היטב, האורז והביצים מערבבים ומתבלים טועמים ומתקנים טעם בהתאם.
מחממים שמן במחבת רחבה. מעצבים בכפות הידיים לביבות ומשטחים קלות מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים אפשר לקחת עם כף מהעיסה ולהניח במחבת לשטח קלות בגב הכף ומטגנים.
מגישים חם.
לגיוון:
אפשר להכין רוטב עגבניות שאהוב עליכם, ועם רתיחת הנוזלים מוסיפים את הלביבות אחרי הטיגון מבשלים עד לצמצום הרוטב. ומגישים חם.
מגיש: amitsur
מקור: פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון