המתכון הוא ללביבות קלאסיות . br brאפשר להחליף את הכרובית בירקות אחרים, כמו : ברוקולי, כרוב, אפונה ירוקה וכד'. br brואלה הן ההצעות של הגולשים למתכון המקורי: br brאפשר להוסיף בצל מגורר, במקום שום וכוסברה brמומלץ מאוד לטגן קוביות בצל ולהוסיף אותן לבלילה brאפשר פרורי לחם במקום הקמח brאפשר פרורי לחם בפנים ובחוץ - יוצא פריך brאפשר להוסיף קימל brאפשר להוסיף גבינה מגוררת brאפשר להוסיף אגוז מוסקט, אבל מעט מאוד - אחרת הוא פוגם בטעם. brחשוב לסחוט את הכרובית אחרי הבישול ( בתוך האגרוף) - להקטנת כמות הקמח בבלילה brפשטידה במקום לביבות - מכפילים כמויות, מוסיפים בצל מטוגן ( וללא השום) ולתנור!
|
|
המתכון הוא ללביבות קלאסיות . br brאפשר להחליף את הכרובית בירקות אחרים, כמו : ברוקולי, כרוב, אפונה ירוקה וכד'. br brואלה הן ההצעות של הגולשים למתכון המקורי: br brאפשר להוסיף בצל מגורר, במקום שום וכוסברה brמומלץ מאוד לטגן קוביות בצל ולהוסיף אותן לבלילה brאפשר פרורי לחם במקום הקמח brאפשר פרורי לחם בפנים ובחוץ - יוצא פריך brאפשר להוסיף קימל brאפשר להוסיף גבינה מגוררת brאפשר להוסיף אגוז מוסקט, אבל מעט מאוד - אחרת הוא פוגם בטעם. brחשוב לסחוט את הכרובית אחרי הבישול ( בתוך האגרוף) - להקטנת כמות הקמח בבלילה brפשטידה במקום לביבות - מכפילים כמויות, מוסיפים בצל מטוגן ( וללא השום) ולתנור!
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית קטנה
½ כוס קמח תופח
2 ביצים
1-2 שיני שום ( לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס או לבן
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים קטנים
מבשלים במים עם מעט מלח 15-20 דקות, רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך.
מצננים מעט
מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים למחית גסה.
מוסיפים ביצים, שום מעוך, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מוסיפים קמח לפי הצורך ( כחצי כוס) ומערבבים
מחממים מעט שמן ( פחות מחצי ס"מ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת.
משטחים מעט ומטגנים בחום בינוני עד שהלביבות מזהיבות.
הופכים לצד השני וממשיכים לטגן .
מספיגים במגבת נייר.
מגיש:
מקור: הדי שרון ל- ווי נט
שתף את המתכון