חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם בצל וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם בצל וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
1 חבילה שמרים טריים
2 כוסות מים, חמים
1 כף שמן זית
2 כוסות בצל יבש, קצוץ
2 שיני שום, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כוס זיתים ירוקים
2 כפות רוזמרין
אופן ההכנה
מערבביםבקערה גדולה 1.25 כוסות של הקמח ואת השמרים.
מוסיפים את המים החמים, את כף השמן ואת כפית המלח לתערובת היבשה של השמרים.
מקציפים עם מיקסר חשמלי למשך 30 שניות במהירות נמוכה, תוך כדי גירות צידי הקערה.
מקציפים במהירות גדולה למשך 3 דקות.
מוסיפים כמה משארית הקמח שאפשר.
לשים את הבצק על משטח מקומח עד שקשיח וגמיש.
הופכים את הבצק לכדור.
שמים בקערה משומנת, מכסים ומשאירים במקום חם עד שתופח (בערך שעה).
מועכים את הבצק, שמים על משטח מקומח, מחלקים לחצי. הופכים כל חצי לכדור
מכסים ומשאירים בחוץ למשך 10 דקות.
במחבת מבשלים את הבצל ואת השום בשתי כפות שמן, עם כיסוי על חום נמוך במשך 3 עד 5 דקות.
מורידים כיסוי וממשיכים לבשל עד שהבצל מתחיל להפוך לחום.
מוסיפים את הזיתים.
מעוכים את הכדורים עד שקוטרם בערך 30 סנטימטר.
עושים משקע בעומק של סנטימטר כל 5 סנטינטר על כל חצי.
שמים את תערובת הבצל ומפזרים את הרוזמרין.
מכסים ושומרים במקום חם למשך 20 דקות עד שתופח.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות
מגיש: MrShrimps
מקור:
שתף את המתכון