חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם דגנים נחמד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם דגנים נחמד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
850 גרם קמח שטיבל 2
100 גרם קמח מלא
100 גרם קמח שיפון
100 גרם סוכר חום
20 גרם שמן סויה
650 גרם מים פושרים
30 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
50 גרם גרעיני חמניות קלופים
50 גרם שיבולת שועל
50 גרם דוחן
50 גרם שומשום
אופן ההכנה
במיקסר שמים את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ולערבל למשך 3 דקות באופן איטי
2. מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבלים למשך דקה
3. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה
4. מוסיפים את הזרעונים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל,דוחן ושומשום) ומערבלים במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה
5. מתפיחים את התערובת בטמפרטורת החדר למשך שעתיים, כעבור שעה מוציאים את הגז מן הבצק באמצעות תפיחות קלות
6. כדי ליצור כיכר לחם חותכים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומעגלים. מניחים את הכיכרות במגש במרווח המאפשר מקום לתפיחה של כל אחד מהם (ניתן גם להכין לחמניות)
7. כחצי שעה לפני האפייה (לאחר שעה וחצי של התפחת הלחם) מדליקים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות
8. לפני האפייה חורצים את גב הלחם
9. ניתן לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב את הבצק לפני הוספת הדגנים
10. לפני שמכניסים לתנור מתיזים מעט מים בתוכו באמצעות שפריצר , סוגרים את דלת התנור וממתינים מספר שניות
11. מכניסים את הלחם לתנור ושוב מתיזים מעט מים על הלחם
12. סוגרים את פתח התנור ומורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות
13. אופים את הלחם למשך 35-30 דקות
מגיש: MrShrimps
מקור:
שתף את המתכון