חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון בקר כבושה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון בקר או לשון עגל כבושה נחשבת למעדן ברב העדות מאכל חגיגי שטובל brברוטב קר עם טארין של הרוטב או חם עם הרוטב
לשון בקר כבושה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון בקר או לשון עגל כבושה נחשבת למעדן ברב העדות מאכל חגיגי שטובל brברוטב קר עם טארין של הרוטב או חם עם הרוטב
הוראות הכנה
מרכיבים
לשון בקר כבושה
החומרים הנחוצים:
1 לשון בקר כבושה
2 בצלים בינוניים
1 גזר גדול
1 קישוא בינוני.
1 גבעול סלרי-עלים
1/4 כרישה בינונית
1 קופסת-פטריות קטנה.
עלי דפנה,פלפל אנגלי,פלפל שחור שלם,
1 כף אבקת מרק-סלרי, 1 כף אבקת מרק עוף,
יין מתוק באיכות טובה,
1 כף רסק עגבניות, מלח,
פלפל שחור (טחון), פפריקה מתוקה ושום כתוש.
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון במי-מלח כשעה. בעזרת סכין חד, יוצרים חריץ על גבי הלשון וקולפים אותה ביד, תחת זרם מים קרים.
במקביל לבישול הלשון, חותכים את הירקות, באופן גס ומטגנים בסדר הבא:
בצל, כרישה, סלרי, גזר, קישוא ומוסיפים שום כתוש.
כאשר הירקות משחימים, מוסיפים רסק-עגבניות, אבקות מרק, מעט יין, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל ומים.
מניחים את הלשון בסיר, יוצקים עליה את הרוטב, כך שיכסה את הלשון, מוסיפם עלי דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומבשלים כשעתיים - עד שהלשון מתרככת.
מצננים ופורסים את הלשון.
הכנת הרוטב
את הרוטב בו התבשלה הלשון, מעבירים בבלנדר, או דרך מסננת, כך שתתקבל מחית-ירקות.
מטגנים בצל ופטריות, מוסיפים את הרוטב ומרתיחים.
משלימים את הטעם, יוצקים על הלשון, מחממים כחצי שעה בתנור בחום בינוני.
מגישים חם או קר.
בתיאבון!
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון