חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה לאירוח ולארוחות חגיגיות.
מוסקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה לאירוח ולארוחות חגיגיות.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים - מלח
1/3 כוס שמן בישול
רוטב הבשר:
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
1 שום קצוץ שן אחת
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית טימין
קורט קינמון
קורט פלפל שחור 1
1 רסק עגבניות (קטן)
1/2 כוס מים
מלח
רוטב לבן:
2 כפיות מרגרינה לאפיה
2 כפות קמח
1 כוס מים
2 ביצים
1/2 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
1. מנקים את החצילים בקצוות. אין צורך לא לקלף אותם.
פורסים את החצילים לאורכם, לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
בוזקים מלח על פרוסות החצילים ומשהים כ- 20 דקות בכדי להוציא את הנוזלים המרים מהחציל.
לשטוף במים קרים, ליבש ולטגן את הפרוסות טיגון קל בשמן זית.
2. לקצוץ בצל ולטגן קלות בשמן זית.
להוסיף את הבשר הטחון לבצל המטוגן באותו הסיר ולטגן עד להזהבה.
בעת הטיגון לבחוש בכף עץ בכדי לפורר את הבשר לפירורים ולטגנם היטב 10 דקות.
3. להוסיף את השום, התבלינים ואת רסק העגבניות. לבחוש ולהקטין את האש.
להוסיף כחצי כוס מים, לכסות את הכלי ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
מפעם לפעם לבחוש כדי למנוע היחרכות. יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים חמים.
לטעום ולהוסיף מלח ע"פ הצורך.
הכנת רוטב לבן:
4. בסיר בינוני להמיס את המרגרינה ולהוסיף את הקמח.
לבחוש היטב למשך 2-3 דקות ולהוסיף את המים תוך כדי בחישה מתמדת.
להביא את הרוטב לידי רתיחה איטית ולבשל עד שהתערובת מתעבה. להסיר מהאש
5. לטרוף את הביצים. להוסיף מעט מהרוטב החם אליהם ואז להחזיר הכל, בבחישה,
לרוטב. להוסיף גם את המלח ואגוז מוסקט.
6. לסדר שליש מהחצילים בשכבה על תבנית אפייה ששוליה גבוהים, או בתוך כל כלי חסין-אש היכול להכיל את המוסקה. לכסות את החצילים במחצית רוטב הבשר ולסדר שליש מהחצילים בשכבה נוספת.
לכסות את הרוטב שנותר ולסיים בחצילים.
7. לצוק את הרוטב הלבן מעל החצילים, לאפות בתנור בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שהרוטב הלבן מקבל גוון מושחם יפה. לצנן מעט.
לחלק את המוסקה למנות מרובעות ולהגיש.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון