חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד - תפוז של חורף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למי שמעוניין בגרסת פרווה, יש שני שינויים: מורידים את השמנת מתוקה – אפשר לוותר עליה גם אם לא מכינים פרווה. מחליפים חמאה במרגרינה.
מוס שוקולד - תפוז של חורף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למי שמעוניין בגרסת פרווה, יש שני שינויים: מורידים את השמנת מתוקה – אפשר לוותר עליה גם אם לא מכינים פרווה. מחליפים חמאה במרגרינה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוז גדול: קליפה מגוררת דק + מיץ
120 גרם חמאה
6 ביצים
120 גרם אבקת סוכר
180 גרם שוקולד מריר (70%)
2 כפות ליקר תפוזים (טריפל-סק, סברה או גרנד-מרנייה)
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
להמיס את השוקולד עם החמאה בסיר על אש נמוכה.
אחרי שנמסה תערובת השוקולד, מוסיפים את הליקר, מיץ התפוז והקליפה. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מפרידים הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק, לא מאוד.
להוסיף את החלמונים, אחד- אחד, לתערובת השוקולד עד שמעורבב היטב.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה.
מערבבים בזהירות, מבלי לשבור את הקצף והקצפת, בתנועות קיפול, את הקצפת והקצף לתוך תערובת השוקולד.
אפשר למזוג את המוס לקערות אישיות, אפשר לקערת זכוכית מרכזית ואפשר להפוך את המוס לטירמיסו:
מניחים בישקוטים בתבנית מלבנית או אחרת, להרטיב רק מעט בטיפות חלב (לא לטבול), לשים שכבת מוס על הבישקוטים. אפשר לשים שכבה שניה של בישקוטים ולסיים במוס.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון