חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שליו במעטפת פילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס שליו במעטפת פילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חזה שליו חתוך לקוביות קטנות
האברים הפנימיים של השליו (לב, כבד, ריאות) חתוכים לקוביות
½ בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
5 פטריות שמפיניון פרוסות דק
כף רוזמרין קצוץ
¼ כוס יין לבן יבש
½ גביע קרם פרש
50 גרם חמאה
2 עגבניות חלוטות ומקולפות, ללא גרעינים, חתוכות לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
½ קישוא ירוק חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
4 עלי פילו
מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל והשום עד שמתרככים. מוסיפים את הפטריות ולאחר דקה מוסיפים את בשר השליו ומבשלים עד שהוא מאבד את צבעו הוורוד. מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ואת היין הלבן. לאחר רתיחה אחת מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת אל מעבד המזון ומעבדים במשך כחצי דקה.
מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומברישים אותו עם חמאה מומסת. עליו מניחים עלה נוסף וכך הלאה את כל ארבעת העלים. מניחים 3 כפות מהמלית שנוצרה במעבד המזון במרכז העלה ומקפלים ליצירת מעטפה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד אשר הפילו משחים (כ- 10 דקות אפייה). מערבבים בקערה את העגבניות, המלפפון, הקישוא, הפלפל, מיץ הלימון, שמן הזית ומעט מלח ופלפל. מניחים את מעטפת הפילו במרכז צלחת ההגשה כאשר מסביב מסדרים את הסלט.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון