חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס תמרים על בסיס שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים עבור ט"ו בשבט יתקבלו בברכה!
מוס תמרים על בסיס שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים עבור ט"ו בשבט יתקבלו בברכה!
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
לבסיס שקדים
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
75 גר´ שקדים טחונים
קליפת לימון
המרכיבים למוס:
350 גר´ ממרח תמרים
½ כוס מיץ תפוזים
14 גר´ ז´לטין
4 חלבונים
60 גר´ סוכר (5 כפות)
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבסיס:
מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אורירי ויציב.
מוסיפים תוך כדי עירבוב את גרדת הלימון ואת השקדים.
אופים בחום 160 כ 15 דקות (או עד שמוכן) ומצננים !
אופן הכנת המוס:
ממסים ג´לטין בחצי כוס מיץ תפוזים.
מוסיפים לממרח התמרים.
מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר.
מקציפים שמנת מתוקה.
מערבבים את החלבונים עם ממרח התמרים.
מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ויוצקים על הבסיס.
הערות:
אם רוצים להכין מתמרים טריים יש לקלף וליטחון או בבלנדר או במכונת בשר עם רבע עד חצי כוס מיץ תפוזים
אם רוצים לאחר שהעוגה התמצקה לצפות בגלזורה של שוקולד.
מגיש: lee75
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון