הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
לבסיס שקדים
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
75 גר´ שקדים טחונים
קליפת לימון
המרכיבים למוס:
350 גר´ ממרח תמרים
½ כוס מיץ תפוזים
14 גר´ ז´לטין
4 חלבונים
60 גר´ סוכר (5 כפות)
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבסיס:
מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אורירי ויציב.
מוסיפים תוך כדי עירבוב את גרדת הלימון ואת השקדים.
אופים בחום 160 כ 15 דקות (או עד שמוכן) ומצננים !
אופן הכנת המוס:
ממסים ג´לטין בחצי כוס מיץ תפוזים.
מוסיפים לממרח התמרים.
מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר.
מקציפים שמנת מתוקה.
מערבבים את החלבונים עם ממרח התמרים.
מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ויוצקים על הבסיס.
הערות:
אם רוצים להכין מתמרים טריים יש לקלף וליטחון או בבלנדר או במכונת בשר עם רבע עד חצי כוס מיץ תפוזים
אם רוצים לאחר שהעוגה התמצקה לצפות בגלזורה של שוקולד.
מגיש:
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון