חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוקפץ בקר סצואן בחצילים צ'אזה של גירף נודלס בר
Votes: 3
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brטורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו.שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו יכולים לעשות זאת עם צ'ופסטיק..) על מנת להפריד את הגרגרים,ושופכים פנימה את רוטב הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות . br brמגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
מוקפץ בקר סצואן בחצילים צ'אזה של גירף נודלס בר
Votes: 3
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brטורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו.שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו יכולים לעשות זאת עם צ'ופסטיק..) על מנת להפריד את הגרגרים,ושופכים פנימה את רוטב הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות . br brמגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם בשר בקר (שייטל, צ'ך או סינטה) חתוך לפרוסות דקות
1 חציל טרי קלוף וחתוך לאצבעות
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום חריף יבש, קצוץ גס
1 בצל ירוק קצוץ דק
למרינדה:
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מרק צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות קרמל נוזלי (מרתיחים 1 כוס סוכר + 1 כוס מים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי)
לאורז
2 ביצים גדולות
2 כוסות של אורז מבושל קר רצוי שהושרה לילה במקרר
1 כף רוטב סויה
1 בצל ירוק
3 כפות שמן
2 כפיות שמן שומשום
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את הבשר שעה לפחות.
2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.
3. מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
4. מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר. מטגנים 2 דקות ומוציאים מהווק.
5. מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את מרכיבי המנה.
7. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
לאורז
8. בסיר עם כפית שמן מבשלים 1 כוס אורז ארוך ב2 כוסות מים מורתחים וכפית מלח מכסים
את הסיר עד לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, מכבים את הלהבה ומותירים את הסיר לעוד 20 דקות מכוסה.
9. מכניסים לכלי איחסון סגור בניילון נצמד ליום למקרר
10. טורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 1 כף שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.
11.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו. שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות ושמן השומשום כשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ על מנת להפריד את הגרגרי האורז מוסיפיםפנימה את רוטב הסויה.
כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות .
מגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון