הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג כנפי עוף וגרונות שטופים ומנוקים
2 קוביות בשר לגולש
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
1 קישוא מנוקה וקצוץ
2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/3 כוס גריסים, שטופים ומבוררים
10 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות אבקת מרק עוף גדושות
מלח, פלפל
מים
אופן ההכנה
מטגנים במעט שמן את הבצלים, הקישוא והגזרים הקצוצים, עד להזהבה ומכבים את האש.
מוסיפים את העוף, הבשר, העצם והגריסים ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של התכולה + 4 כוסות מים נוספות.
מביאים לרתיחה, מוסיפים כף אבקת מרק, מלח ופלפל לפי הטעם האישי ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.
לאחר כשעה, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.
בינתיים מכינים את נטיפי הבצק:
מערבבים 10 כפות קמח, ביצה וכף אבקת מרק ומוסיפים מים בהדרגה, עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה, אך לא נוזלית! טועמים את העיסה ומתקנים תיבול.
מוציאים את הפטרוזיליה ומשליכים לפח.
יוצקים כפית אחר כפית לתוך המרק הרותח ומבשלים עם מכסה סגור, כ-10 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון