חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חורפי עם נטיפי בצק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חורפי עם נטיפי בצק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג כנפי עוף וגרונות שטופים ומנוקים
2 קוביות בשר לגולש
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
1 קישוא מנוקה וקצוץ
2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/3 כוס גריסים, שטופים ומבוררים
10 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות אבקת מרק עוף גדושות
מלח, פלפל
מים
אופן ההכנה
מטגנים במעט שמן את הבצלים, הקישוא והגזרים הקצוצים, עד להזהבה ומכבים את האש.
מוסיפים את העוף, הבשר, העצם והגריסים ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של התכולה + 4 כוסות מים נוספות.
מביאים לרתיחה, מוסיפים כף אבקת מרק, מלח ופלפל לפי הטעם האישי ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.
לאחר כשעה, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.
בינתיים מכינים את נטיפי הבצק:
מערבבים 10 כפות קמח, ביצה וכף אבקת מרק ומוסיפים מים בהדרגה, עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה, אך לא נוזלית! טועמים את העיסה ומתקנים תיבול.
מוציאים את הפטרוזיליה ומשליכים לפח.
יוצקים כפית אחר כפית לתוך המרק הרותח ומבשלים עם מכסה סגור, כ-10 דקות.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון