חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק כרישה ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק כרישה ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס שמן
500 גרם בשר בקר טרי (שריר), חתוך לקוביות בגודל
5 על 5 ס"מ
1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים גס
מלח ופלפל
1/2 2 ליטרים מים
4-5 כרישות (פרסות) נקיות וחתוכות גס
2 חלמונים, טרופים
להגשה:
שמיר קצוץ
מעט אגוז מוסקט
שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים, עד שהוא משחים. מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים עד להזהבה. יוצקים את המים, מכסים את הסיר באופן חלקי ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה ומבשלים שעה.
מוסיפים הכרישה, מכסים הסיר באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת. מסננים (שומרים הנוזלים) ושומרים את הבשר בצד. מעבירים את כל הירקות ומעט מהנוזלים לבלנדר וטוחנים היטב. מחזירים את הירקות הטחונים, הבשר והמרק לסיר.
לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את החלמונים, בוחשים ומחממים, אך נזהרים לא להביא לרתיחה. מגישים עם מעט שמיר קצוץ, אגוז מוסקט ושמן זית.
מגיש: mellow
מקור: טעמים
שתף את המתכון