חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצל פרוסים דק
½ עגבניות מרוסקות מקופסה
2 שיני שום כתושות
1 קג` פטריות יער טריות מכל סוג חתוכות גס בינוני
1 ליטר ציר בקר
מלח לתיבול
פלפל לתיבול
4 פרוסות לחם רגיל ללא הקרום חתוך ל- 4
שמן זית לטיגון
1 כפית חומץ בן-יין
לקישוט - חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה
בסיר עם כמות נדיבה של שמן זית, מטגנים את פרוסות הבצל עד לקבלת מרקם של ריבת בצל.
כשהבצל ריבתי למדי מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים, וממשיכים לטגן 1-2 דקות.
מוסיפים את ציר הבקר לסירוגין, בכל פעם בערך כוס עד שהתערובת מתייבשת (משאירים בערך חצי כוס לשימוש אחר-כך).
לאחר שהוספנו את רוב ציר הבקר והתערובת התייבשה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים
וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתייבשות גם ומתחילות להשחים. מוסיפים את הפטריות, מערבבים היטב,
מכסים את התערובת ומניחים לרתוח על אש בינונית במשך 10 דקות (למרות שאין נוזלים הפטריות יפרישו).
לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את יתרת ציר הבקר , יוצקים מים, מתבלים במלח ופלפל,
סוגרים במכסה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים חומץ בן - יין מערבבים מבשלים עוד כ- 3-4 דקות ללא מכסה.
להכנת הטוסטים - מטגנים את ריבועי הלחם בשמן זית מספר דקות משני הצדדים.
להגשה – מניחים 2-3 טוסטים בבסיס קערת מרק, יוצקים מעל מן המרק, מפזרים עירית קצוצה מעל ומגישים.
מגיש: mellow
מקור: טעמים
שתף את המתכון