הוראות הכנה
מרכיבים
שעועית ארגנטינאית
שעועית לבנה מהסוג הגדול ("בוב'ס")
3 בצלים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים שלמים בשמן חם עד שמשחימים.
מערבבים את שני סוגי השעועית שלשה רבעים מהשעועית הארגנטינאית ורבע מהשעועית הלבנה, שמים בסיר עם הבצל שהשחים, מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מוסיפים לסיר מים עד שיכסו את התכולה בגובה של 10 ס"מ, על אש גבוהה מביאים עד לרתיחה, מעבירים לסיר לחץ ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש קטנה.
בגמר הבישול יש להוציא את הבצלים השלמים.
עצה
==
כדי להפחית את כמות הגזים מקובל להשרות את השעועית במים למשך לילה ולמחרת לבשל עד לרתיחה ואז להחליף את המים. אני נוהג להשרות את השעועית במים במשך יומיים לאחר מכם לשטוף היטב להכניס לשקיות ניילון והניח במקפיא. כאשר רוצים להשתמש בשעועית מפשירים שוטפים היטב ואז מבשלים, את הפטנט הזה למדתי בכנס שפים בינלאומי שהשתתפתי בו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון