חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית (קוקר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מסודות המטבח של "מפגש הספורטאים" br
מרק שעועית (קוקר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מסודות המטבח של "מפגש הספורטאים" br
הוראות הכנה
מרכיבים
שעועית ארגנטינאית
שעועית לבנה מהסוג הגדול ("בוב'ס")
3 בצלים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים שלמים בשמן חם עד שמשחימים.
מערבבים את שני סוגי השעועית – שלשה רבעים מהשעועית הארגנטינאית ורבע מהשעועית הלבנה, שמים בסיר עם הבצל שהשחים, מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מוסיפים לסיר מים עד שיכסו את התכולה בגובה של 10 ס"מ, על אש גבוהה מביאים עד לרתיחה, מעבירים לסיר לחץ ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש קטנה.
בגמר הבישול יש להוציא את הבצלים השלמים.
עצה
==
כדי להפחית את כמות הגזים מקובל להשרות את השעועית במים למשך לילה ולמחרת לבשל עד לרתיחה ואז להחליף את המים. אני נוהג להשרות את השעועית במים במשך יומיים לאחר מכם לשטוף היטב להכניס לשקיות ניילון והניח במקפיא. כאשר רוצים להשתמש בשעועית מפשירים שוטפים היטב ואז מבשלים, את הפטנט הזה למדתי בכנס שפים בינלאומי שהשתתפתי בו.
מגיש: tamuz
מקור:
שתף את המתכון