חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מתכונים לעוגות לר"ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לעוגות לר"ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
24 - עוגיות דבש מפולפלות של עידית - * מתכון מהפורום
מקור המתכון - גרדה כהן
להרתיח:250 גר דבש
250 גר סוכר
לצנן
להוסיף 120 גרם שקדים טחוניםת 20 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות, 20 גרם צימוקים קצוצים, 1 כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, וקורט פלפל לבן
לערבב 250 גרם קמח רגיל עם 250 גרם קמח מלא + שקית אחת של אבקת אפיה
להרבב את הקמחים עם התערובת
מתקבל בצק קשה, להכניס למקרר ליומיים.
להמיס אבקת אפיה נוספת במעט מים להוסיף לבצק
ללשוש היטב, לרדד לעובי של 1.5 ס"מ ולחתוך לריבועים
למרוח בביצה טרופה.
לשים 21 שקד במרכז לאפות לצבע זהוב.
25 - עוגת דבש ותמרים של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: עידית חייט-מגזין "שף" 131, ספטמבר 2003
1/3 1 כוסות דבש נוזלי
1 כוס (240 מ"ל) תה חזק לא ממותק
1 כף לימון מגוררת
3/4 2 כוסות (380 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות קינמון טחון
1/2כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית מלח
1 כוס (160 גרם) תמרים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
4 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כוס (230 גרם) סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני -נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית או התבניות.
2. שמים את הדבש בסיר ומחמים על להבה בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע. מסירים מהכיריים, מוסיפים את התה וקליפת הלימון, מערבבים ומשהים לצינון
3. שמים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הקינמון, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות התמרים ומערבבים עד שהן מכוסות בתערובת הקמח ולא נדבקות זו לזו.
4. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ 5 דקות עד שמתקבלת קרם תפוח ובהיר. מנמיכים קצת את מהירות המערבל ומוסיפים את השמן ותמצית הוניל, מגבירים שוב את המהירות , מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ דקות לקבלת קרם סמיך במקצת. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים את תערובת הקמח והדבש לסירוגין (מתחילים ומסיימים בקמח) עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ 50 דקות, רק עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ועליו פירורים. משהים לצינון כ 20 דקות, מחלצים את העוגה בזהירות ואם אופים בתבנית קוגלהוף הופכים על צלחת הגשה.
הערות:
תבנית טבעתית או תבנית רגילה בקוטר 28 ס"מ או שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ
משך ההכנה: כשעה (כולל אפיה וצינון)
דרגת קושי:קל
איך שומרים:עטופה מחוץ למקרר כ 4 ימים או במקפיא כחודש
** אני עשיתי באינגליש קייק והספיק לי ל 3 תבניות
26 - עוגת דבש רומניה של עידית - * מתכון מהפורום
אמי נתנה לי את ספר העוגות שלה ויש בה מבחר מתכונים מהקיבוצים,שרשמה גרדה כהן שנחשבה שנים רבות הכוהנת הגדולה של הקיבוצים באפיה.
בוחשים:1 כוס דבש
1 כוס סוכר
1 כוס שמן עם מיץ מלימון עד נעשה שהכל בהיר וקליל.
מוסיפים 5 חלמונים, חצי קילו קמח עם אבקת אפיה.
מקציפים את החלבונים ומקפלים אל תוך העיסה
אופים בסיר פלא
מקור המתכון - גרדה כהן הדף הירוק
27 - עוגת הדבש של לאה (בלי ציפורן וקינמון) - * מתכון מהפורום
המתכון הוא מאוד מאוד ישן . אני אופה את העוגה בשתי תבניות חד פעמיות של אינגליש קייק. מי שאוהב את הטעמים ציפורן, קינמון יכול להוסיף
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כוס בירה שחורה
1/2 כפית סודה לשתיה
3 כוסות קמח רגיל.
לבחוש הכל ביחד להכניס לתבנית ולאפות בין 45 דק' עד 50 דק'.
28 - עוגת דבש ותפוחים הפוכה של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: עידית חייט - עוגת השבוע "לאשה"
לשכבת התפוחים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1 כף קמח
2 כפיות קליפת לימון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס דבש
לבצק:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
3 כפות מיץ תפוזים
אופן הכנה:
1. התפוחים: משמנים את התבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים. זורים על התפוחים את הקמח דרך מסננת , בשכבה אחידה ומפזרים מלמעלה את הקינמון וקליפת הלימון. יוצקים מלמעלה את הדבש.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
3. הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח בקערה ומערבבים היטב. שמים את הדבש, הביצה, החמאה (או המרגרינה) ומיץ התפוזים בקערה המערבל ומערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים כ 5 דקות בתבנית, מעבירים בעדינות סכין בין העוגה לדפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות:
פרווה
מתאים לראש השנה
תבנית 20-22 **אני השתמשתי בתבנית פאי בעלת דפנות גבוהות 24**
זמן הכנה:שעה וארבעים דקות כולל אפיה
דרגת קושי:קל
איך שומרים:כשבוע במקרר. אפשר לחמם בתנור בחום בינוני נמוך (150 מעלות)
29 - עוגת הדבש של אוריתה - * מתכון מהפורום
עוגה עדינה מאוד וטעימה, הנאפית בתבנית "בבקה".
6 כפות סוכר
6 ביצים
6 כפות דבש
6 כפות שמן
21 כפית ציפור
ן 1 כפית קינמון
21 כפית סודה לשתיה
2 כוסות קמח
* להקציף 6 חלבונים+6 כפות סוכר.
*לערבב בקערה:6 חלמונים, דבש, שמן, תבלינים, ו-1 כוס סוכר.
*להוסיף את התערובת לקצף הסוכר, ולהוסיף לאט את כוס הקמח הנוספת.
*לשמן תבנית בבקה, ולאפות כ-40 דק' ב 180 מע'.
30 - עוגת דבש ואגוזים של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: מיכל לוי אלחלל-"עוגת השבוע", לאשה
2 כוסות (275 גרם) קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כף (10 גרם) אבקת אפיה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
3 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
45 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
2 כפות קפה נמס מומסות ב 3/4 כוס מים חמים
3/4 כוס (300 מ"ל) דבש
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) משמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון ואבקת האפיה. מעבירים כפית מתערובת הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים (לקערה הנפרדת עם כפית מהתערובת) את האגוזים ומערבבים.
3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות נמוכה כ 2 דקות לקרם אחיד. מוסיפים את החמאה , 3/4 כוס הקפה, הדבש ותערובת הקמח ומערבלים לבצק אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית.
4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כשעה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
הערות:
זמן הכנה: שעה ו 20 דקות
דרגת קושי: קל
איך שומרים: במקום יבש וקריר כיומיים
תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ (אני השתמשתי בתבנית טבעתית)
31 - עוגת הדבש של עידית - * מתכון מהפורום
1 כוס דבש
3.5 כוסות קמח,1 אבקת אפיה
1 כוס קפה חזק או תה חזק
1 כוס סוכר
4 ביצים
100 גרם חמאה או מרגרינה,או 21 כוס שמן
1 כפית קנמון
1 כוס אגוזים קצוצים גס
להכין קפה ולקרר.לערבב
דבש וקפה.להמיס חמאה על האש
להוריד ,לצנן מעט
להוסיף ביצה אחרי ביצה,תוך כדי הקצפה,להוסיף
נוזליםולערבב.להסיף את כל החומרים
לאפות ב 180 .
32 - עוגת דבש של לילית * מתכון מהפורום
לילית ממליצה בכל לב לאפות אותה דווקא בסיר פלא. היא יוצאת גבוהה בטירוף וטעימה מאד.
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קפה שחור חזק (מוכן)לצנן.אסור שהמים יהיו רותחים.
1/3 כוס שמן
כפית שטוחה קנמון
חצי כפית צפורן טחון
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס
3/4 כוס דבש
1/2 2 כוסות קמח תופח
בקערת החלמונים להוסיף: שמן, סוכר,דבש. לבחוש היטב.
להוסיף את הקפה, תבלינים ואגוזים. לבחוש שוב היטב היטב.
בהדרגה - להוסיף את הקמח עד שהתערובת מתגבשת למרקם שדומה לקרם סמיך. אם התערובת עדיין דלילה, מותר להוסיף עוד מעט קמח.
להקציף את החלבונים לקצף קשה עם עוד 1/2 כוס סוכר.
להעביר חלק מהקצף לתערובת הקמח ולערבב בזהירות על שהקצף נבלע. להוסיף בהדרגה את יתר הקצף שנשאר ולבחוש בתנועות קיפול, כדי שהקצף לא יישבר, עד שכל התערובת נבלעת.
לשמן היטב היטב תבנית או סיר פלא (עדיףולהעביר את כל התכולה לתבנית. אפשר בשתי תבניות אינגליש קייק. יוצאת כמות גדולה של תערובת.
לחמם מראש תנור לחום של 170 -180 מעלות. לאפות כ-40 דקות - או עד שקיסם יוצא יבש.
הערה: כשאופים בסיר פלא - לא להבהל כשהעוגה משחימה מלמעלה.
לשים מעל, ניר כסף ולהמשיך לאפות כרגיל.
33 - עוגת הדבש של שרי - * מתכון מהפורום
מתכון ,שעבר בירושה,ולא שונה,האפיה היא בסיר פלא--על הגז---
כשבוע לפני החג,אני אופה,8-10 עוגות,לחלוקה,חברים/משפחה,
4 כוסות קמח רגיל
כף סודה לשתיה
כוס דבש
כוס שמן
כוסית ארק
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
3/4 כוס סוכר
4 ביצים,מופרדות
כוס קפה שחור--2 כפיות קפה מהולות במים
בקערה גדולה,להכניס את הקמח ולעשות גומה,להכניס לתוכה את כל החומרים,חוץ מהחלבונים,ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים,לקצף יציב,להוסיף 1/4 מכמות הקצף לעיסה ולערבב ,ואז להוסיף את שאר הקצף,בתנועות קיפול.
ועכשיו,אפשר כמובן,לאפות את העוגה בתנור,בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש/לח
על הגז---משמנים היטב את סיר הפלא ויוצקים את הבלילה,מניחים על הלהבה הכי קטנה שיש,ואופים עד שהיא תופחת,אך נשארת רטובה,,מציצים בחלון המכסה,לאחר שתפחה מגביהים מעט את הלהבה,עד שהעוגה משחימה וקיסם יוצא יבש.
מקררים מעט,והופכים את הסיר ומשאירים כך עד שהעוגה משתחררת.
המתכון/פולני/סבתי,חיה
34 - עוגת הדבש של נומי - * מתכון מהפורום
מתכון מצוין עם שימוש מינמלי בדבש
לערבב היטב 3 כפות דבש
1 כפית סודה לשתיה
1 כף קוניאק
במיקסר לערבב 1 כוס סוכר
2 ביצים שלמות
כף שמן
ציפורן וקינמון טחונים
להוסיף כ- 1/4 3 כוסות קמח ואת תערובת הדבש
ליצור כיכרות ארוכות בידים רטובות ולאפות עד שמזהיב.
לחתוך לפרוסות מיד כשמוציאים מהתנור.
ניתן להוסיף לבצק אגוזים, שקדים, צימוקים וכדומה.
35 - עוגת דבש בריאותית של נומי - * מתכון מהפורום
המתכון מתוך "הבישול הבריא" של מוניקה בן ציון, בעמוד 157, העוגה קרויה בשם היצירתי "כיכר דבש שדמה" . הכנתי אותה מספר פעמים והיא מצוינת.
לנפות 2 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה ( סתם עירבבתי)
קינמון
( אני הוספתי גם ציפורן טחונה ואגוז מוסקט)
להוסיף 1/3כוס מרגרינה ( אני המרתי ל1/3 כוס שמן)
2 ביצים ולבחוש יחד
להוסיף 3/4 כוס דבש
1/2 כוס קפה לאחר צינון
1/2 כוס תמרים קצוצים
( אני הוספתי גם אגוזים )
לאפות בחום בינוני 45 דקות ( נראה לי שפחות)
ושימו לב, העוגה מאד תופחת. בפעם הראשונה הבצק גלש לי מהתבנית וזה היה קטסטרופה. שעות ניקיתי את התנור
36 - עוגת הדבש של חגיתוש - * מתכון מהפורום
זו עוגת דבש קל ה גבוהה ואוורירית
4 ביצים
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 כפות קוניאק
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כוס רסק תפוחי עץ (לא ממותק)
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס קפה חזק פושר
ביצים, דבש וסוכר לבחוש לקרם.
שמן, קוניאק, קינמון, ציפורן ורסק תפו"ע להוסיף לקרם.
קמח, א.אפיה וסודה לשתיה וגם קפה להוסיף לסירוגין לתערובת.
אפיה איטית.
לאפות בחום נמוך (150 מעלות בערך).
מתאים ל 3 תבניות ארוכות.
מתאים גם להקפאה
37 - עוגת 'דבש' ללא דבש של ספרינג - * מתכון מהפורום
רסק התפוחים מחליף את הדבש, נותן לעוגה מרקם אוורירי וטעם מעולה.
1/4 2 כוסות קמח מעורבות ב 2 כפיות סודה לשתייה
3/4 כפית קינמון
אגוזים וצימוקים (אני מעדיפה אגוזי מלך קצוצים)
1 כוס סוכר
1 ביצה
3/4 כוס שמן
1/3 1 כוסות רסק תפוחי עץ (אני משתמשת ברסק תפוחים מקופסה, ללא סוכר)
מערבבים היטב את כל החומרים ובסוף מוסיפים את הרסק.
אופים בחום בינוני 1/2 שעה.
* אני מכינה את העוגה ב 2 תבניות מאורכות. לחילופין אפשר גם בתבנית מס' 26.
38 - עוגת דבש במוס חלבה של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: רותה טויזר "לחם ארז" (הערות בסוגריים של דנה 20 )
לבסיס עוגת דבש:
250 גר' חמאה
¾ כוס סוכר
3 ביצים
¾ כוס דבש
½ כפית ציפורן
1 כפית קינמון
1 כפית א. אפיה
½ כפית סודה לשתיה
¼ 2 כוסות קמח
1 כוס קפה מוכן (1 כפית קפה נמס+1 כוס מים)
למוס חלבה:
250 גרם חלבה מפוררת
½ 1 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
4 חלמונים
½ כוס סוכר
4 כפיות ג'לטין מומס ב ½ כוס מים
1 מיכל (נוסף) שמנת מתוקה מוקצפת
למוס דבש:
2 כוסות חלב
5 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
4 כפיות ג'לטין מומסות ב 1/3 כוס מים
1 כוס דבש
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
לקישוט:
חלבה מפוררת, דבש
אופן הכנה:
1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מקציפים חמאה וסוכר לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים בהדרגה ביצים ואחרי שהן נבלעות מוסיפים דבש, ציפורן וקינמון.
3. מנפים קמח עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה.
4. מוסיפים תערובת קמח וקפה לתערובת הביצים לסירוגין, רק עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (**אני השתמשתי בלי נייר אפיה**) ואופים 40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע (**אני אפיתי במשל כמעט שעה**). מצננים היטב ופורסים ל 3 שכבות.
5. מכינים מוס חלבה: מכניסים לסיר חלבה, חלב ומיכל שמנת מתוקה. מחממים לסף רתיחה.
6. מקציפים את החלמונים וסוכר במיקסר לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. משווים טמפרטורות - יוצקים מעט מתערובת החלב החם לחלמונים ומחזירים הכל לסיר. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה, עש שהתערובת מסמיכה. מסננים ומוסיפים את הג'לטין המומס. מקררים היטב. מקפלים פנימה את הקצפת.
7. מכינים מוס דבש:מחממים חלב בסיר לסף רתיחה.
8. מקציפים חלמונים וסוכר לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
9. משווים טמפרטורות:יוצקים מעט מתערובת החלב החם לחלמונים מחזירים הכל לסיר. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה. מסננים ומוסיפים ג'לטין מומס ודבש. מערבבים ומקררים היטב. מקפלים פנימה את הקצפת.
10. מקציפים חלבונים לקצף רך ומקפלים למוס דבש.
11. מרכיבים את העוגה ומקשטים:מניחים בסיס עוגת דבש בתחתית התבנית. יוצקים מוס חלבה (**אני בשלב הזה הקפאתי שעתיים ורק אז המשכתי**) ועליו מניחים בסיס שני של העוגה. יוצקים מוס דבש, מחליקים ומקפיאים שעתיים. את הבסיס השלישי שומרים לשימוש אחר. מקשטים בחלבה ודבש ומגישים.
הערות:
תבנית 26
התפרסם בגיליון האוסף של "על השולחן" - 150 המתכונים הטובים ביותר
39 - עוגיות דבש של כוכבית - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: אמא שלי
3 ביצים
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
כוס דבש
3 וחצי כוסות קמח מלא
כפית סודה לשתיה.
לשים בקערה:
ביצים,סוכר שמן ודבש ולערבל במיקסר(הידני הרגיל).אח"כ להוסיף קמח וסודה לשתיה.
ולערבב היטב ביד.
מכיניסים את הקערה למקפיא עד שהתערובת מוצקה ולא נמרחת.
לוקחים מעט שמן ביד ויוצרים עיגולים קטנים ומניחים בתבנית משומנתנייר אפיה.
אופים על חום ביונוני עד שזהוב
40 - ריבועי אניס ודבש של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: vanidades
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
1/2 כוס סולת
1/2 כוס שקדים לבנים קלויים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
3 כפיות גרגירי אניס
3/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב
1 ביצה טרופה
1 כף דבש
לסירופ:
1/3 1 כוסות דבש
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה אחת ואת כל הנוזלים בקערה שניה.
מאחדים לבצק רך ואחיד .
משטחים בתבנית ואופים 30 דקות.מוציאים מהתנור.
מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את הדבש הסוכר והמים עד שהסוכר נמס מבלי להביא לרתיחה.
יוצקים על המאפה בעודו חם, מצננים וחותכים לריבועים.
הערות:
תבנית מלבנית רגילה (כמו של בראוניס, 27*33)
הערות של דנה 20:
** אני הפחתתי משמעותית את כמות הדבש בסירופ כי אני לא אוהבת שהכל דביק, וזה גם נראה לי מוגזם, אז שמיתי ביחס שווה את כל החומרים (רבע כוס מכל אחד).
41 - עוגיות דבש וג'ינג'ר של דנה20 - * מתכון מהפורום
מקור המתכון: לאשה
150 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר חום
1 ביצה
2/3 כוס דבש
2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
1/4 3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כוס אגוזים ושקדים קצוצים
אופן הכנה:
1. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומערבלים 2-3 דקות, עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בקרם. מוסיפים את הדבש והג'ינג'ר ומערבלים עד שהם נטמעים.
2. מערבבים בקערה את קמח, אבקת האפיה, התבלינים והאגוזים. מוסיפים את התערובת לקרם ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד ורך.
3. מפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים את הבצק לתבנית ועוטפים בניילון. מאחסנים כשעתיים במקפיא עד שהבצק מתקשה.
4. מחממים תנור ל חום גבוה (200 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
5. מחלצים את הבצק וחוצים אותו לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבני בצק. פורסים את מלבני הבצק לפרוסות דקות של 4 מ"מ האחת ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זו מזו.
6. אופים כ 5 דקות עד שמשחימות.
הערות:
80-100 עוגיות
זמן הכנה:3 שעות כולל קירור של שעתיים ואפיה
דרגת קושי : קל
שומרים בכלי אטום עד שבועיים
הערה חשוב לגבי הג'ינג'ר: תבלים זה מאוד דומיננטי ומשתלט על הטעם. אם אתם אוהבים ג'ינג'ר והמתכון הזה הוא לעצמכם - אז אפשר להשתמש במה שכתוב. אבל אם אתם מכינים את המתכון לאחרים(ולא כולם אוהבים ג'ינג'ר) או אתם בעצמכם לא חסידים של ג'ינג'ר - אפשר לוותר על השורש הטרי הקצוץ, ואף להשתמש בפחות ב 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון.
מגיש: tehilavr
מקור:
שתף את המתכון