חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נזיד עדשים עם שום וכוסברה עם קרוטוני זעתר ביתיים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד עשיר, מתאים מאד לימות החורף.
נזיד עדשים עם שום וכוסברה עם קרוטוני זעתר ביתיים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד עשיר, מתאים מאד לימות החורף.
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
כוס עדשים חומות
כוס גריסי פנינה
½ כוס עדשים אדומות
4 כפות שמן לטיגון (קנולה)
2 בצלים בינוניים
4 עגבניות תמר בינוניות
½ ראש שום
½ זר כוסברה
2 קישואים בינוניים
½2 ליטר מים רותחים
קורט כורכום
1/3 כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף (או "בטעם עוף")
לקרוטונים:
לחם / פיתה / חלה יבשה או תערובת של הכל יחד
תערובת זעתר
שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה
לחרוץ "איקס" בראש העגבניות לשלוק במים רותחים לחצי דקה.
לקלף את העגבניות, לחצות, ולהסיר את החלק המרכזי.
לקצוץ את פלחי העגבניות במעבד מזון לרסק ולהשאיר.
לקצוץ הבצלים ולהזהיב בשתי כפות שמן בסיר גדול למרק. להוסיף את העגבניות ולאדות במשך כשלוש דקות תוך הוספת מעט מים חמים אם צריך.
להוסיף קורט כורכום וקורט פלפל שחור.
להרתיח ½2 ליטר מים בקומקום ולהשאיר בינתיים.
לקצוץ את הקישואים במעבד המזון ולהוסיף לסיר, להמשיך לאדות עוד כשתי דקות.
לשטוף היטב את העדשים ואת גריסי הפנינה ולהוסיף לסיר, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
להרתיח ולהנמיך אש, לבשל כשעה עד שהעדשים והגריסים יתרככו.
בינתיים - לקצוץ את הכוסברה ולהשאיר בצלוחית.
לפרוס את שני השום לפרוסות ולשים במחבת קטנה יחד עם שתי כפות השמן הנותרות (עדיין לא לטגן).
כשהמרק מוכן, לכבות האש. להזהיב את פרוסות השום ולהוסיף למרק יחד עם השמן שבו טוגנו, עם המלח, אבקת המרק והכוסברה. לערבב היטב ולתקן תיבול.
לסגור את המכסה ולהניח 10-15 דקות להתמזגות טעמים.
טעים יותר עם קרוטוני זעתר ביתייים:
לערבב בקערה שמן זית, זעתר (הרבה) מעט מלח
לחתוך את הלחם לקוביות, לשפוך עליהן את תערובת התיבול ולערבב
לקלות בגריל או בטוסטר עד שיזהיב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון