חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלה שוקולד שחיתות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה מריר כהה ומרוכז, ללא סוכר, עם מרקם של עוגה מבחוץ brוקרם עשיר, חם ונוזלי מבפנים. פצצת שוקולד אמיתית וטהורה שמתמוססת בפה, brחוויה אמיתית למכורים. br
סופלה שוקולד שחיתות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה מריר כהה ומרוכז, ללא סוכר, עם מרקם של עוגה מבחוץ brוקרם עשיר, חם ונוזלי מבפנים. פצצת שוקולד אמיתית וטהורה שמתמוססת בפה, brחוויה אמיתית למכורים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם שוקולד מריר איכותי 60% שומן (אפשר של "עלית") , שבור לקוביות
10 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה (38% שומן), בטמפרטורת החדר
גרידה מ-1 לימון
1 כף (8 גרם) קורנפלור
קורט מלח
הכלים:
8 תבניות חסינות חום לסופלה, בקוטר 9 ס"מ, לא משומנות.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (220°c).
2. ממיסים, בקערה גדולה מאד, את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מארי), מורידים מן האש ומצננים לחום פושר-חמים . משאירים את אמבט המים על להבה נמוכה.
3. שמים את החלמונים בקערה בינונית ומערבבים היטב עם מטריפה. יוצקים מעל את השמנת, מערבבים, ולאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון והקורנפלור. מערבבים מספר דקות עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מסננים בהדרגה במסננת צפופה לתוך תערובת השוקולד המומס תוך ערבוב רצוף וזריז (כדי שהחלמונים לא יוקרשו). התערובת מתקשה מעט , ולכן מניחים את הקערה מעל לסיר עם האדים, מערבבים 1-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה ורכה. מסירים ומניחים בצד.
4. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח בקערת המיקסר , במהירות בינונית לקצף יציב. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים רבע מן הקצף לתערובת השוקולד כדי לדללה ואח"כ מקפלים פנימה את שאר הקצף לתערובת אחידה (נראית כמו מוס נוזלי) .
5. מעבירים לכד או לכלי עם פיה נוחה ליציקה, או במצקת וממלאים את התבניות כמעט עד שפתן. בשלב זה ניתן לכסות את התבניות ולהכניסן לקירור לכמה שעות ולאפות ישר מן המקרר לפני ההגשה.
6. לפני ההגשה רצוי לאפות סופלה אחד לניסיון כדי לקבוע את זמן האפייה המדויק. כדי לקבל את המרקם האפוי והנוזלי גם יחד (תלוי בתנור ובסוג השוקולד). מניחים את התבניות על תבנית אפייה שטוחה ואופים מיד 7 דקות עד שהסופלה תופח יפה , החלק העליון נראה יבש עם קליפה ועם סדקים ו"פיצוצים" וקיסם המוחדר פנימה יוצא נוזלי וחם.
אופן ההגשה:
מגישים חם הישר מן התנור , מניחים את תבניות הסופלה על צלחת הגשה גדולה עם כדור גלידת וניל בצד ורוטב פירות יער.
מגיש: amitsur
מקור: גינדי נזיה, השף הראשי של מסעדת ריבלין בירושלים.
שתף את המתכון