הוראות הכנה
מרכיבים
1,200 גרם סינטה
חומרים למלית:
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
עלים מ-10 ענפי טימין קצוצים
עלים מענף אחד של רוזמרין קצוצים
8 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי קצוץ
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי קשיו לא קלויים
100 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים
50 גרם צנוברים
½ כוס שמן זית
מלח, פלפל
בנוסף: 3 שיני שום קצוצות, עלים מ-4 ענפי טימין, רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל
לרוטב:
1 כוס יין מרסלה (יין אדום מתוק)
חצי כוס רכז רמונים איכותי
אופן ההכנה
פותחים את נתח הסינטה למשטח שלם וגדול.
לוקחים את כל החומרים (מלבד אלה ב"נוסף") ומערבבים אותם בקערה. בעזרת כף מפזרים ומשטחים את התערובת על הסינטה, כך שזה מכסה את כל המשטח.
מגלגלים את המשטח לרולדה וקושרים לפחות בשלוש מקומות, כדי שהיא לא תפתח.
לוקחים את חומרי "בנוסף" ומעסים את הסינטה עם התערובת.
סוגרים את הנתח מכל הכיוונים במחבת חמה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200°c במשך 35 דקות ("למדיום רייר") עד 55 דקות ("וול דאן").
מוציאים מהתנור ולאחר כ-10 דקות מורידים את הקשירה ופורסים לעובי של כחצי ס"מ.
מכינים את הרוטב - מכניסים לסיר ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.
להגשה: מניחים פרוסה של סינטה, ולמעלה בוזקים מהרוטב.
אפשר לקשט את הצלחת גם ברימון טרי ובענף טימין.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שף דודו גרינברג (צילום שהם נט)
שתף את המתכון