הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג סינטה חתוכה לאורכה ומחולקת לרבעים.
1-2 כפות תערובת חמישה תבלינים
2 כפות סוכר חום.
מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס.
לעדשים:
כוס עדשים מכל סוג שחורים, אדומים, וירוקים.
מלח, פלפל.
לרוטב:
חצי ליטר ציר בקר
כוס יין לבן
כף רוטב צדפות משובח
חמאה
מעט עלים ירוקים
אופן ההכנה
לעדשים:
1. מבשלים לחוד כל סוג עדשים עד לריכוך.
חשוב להקפיד בעיקר בעדשים האדומות כדי שלא יהפכו לעיסה. לתבל עם מלח ופלפל לשמור במקום חם.
לרוטב:
1. לצמצם ציר בקר ויין לבן עם רוטב הצדפות למידת סמיכות של רוטב. ניתן להסמיך עם חמאה קרה.
לבשר:
1. מורחים את הבשר בתערובת התבלינים הסוכר מלח ופלפל לפי טעם.
2. צולים את הבשר מכל צדדיו על מחבת חם (רצוי מחבת שאפשר להכניס לתנור) כשתי דקות מכל צד עד אשר הבשר מקבל גוון זהוב כהה.
4.מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות כ 7 דקות למידת מדיום רייר. (ניתן לצלות עוד 3-7 דקות לדרגות עשיה גבוהות יותר לפי הטעם).
5. ממתינים כ-5 דקות לצינון ופורסים למניפה.
להגשה:
מסדרים יפה על הצלחת את העדשים, מוסיפים את פרוסות הסינטה ולצקת מעל מהרוטב, לקשט עם עלים ירוקים.
מגיש:
מקור: מאיה קאופמן (תמונה: SXC)
שתף את המתכון