חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סינטה עם עדשים ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינטה עם טריו עדשים ברוטב יין אדום. מתכון פשוט להכנה: כל מה שצריך זה נתח בשר משובח
סינטה עם עדשים ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינטה עם טריו עדשים ברוטב יין אדום. מתכון פשוט להכנה: כל מה שצריך זה נתח בשר משובח
הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג סינטה חתוכה לאורכה ומחולקת לרבעים.
1-2 כפות תערובת חמישה תבלינים
2 כפות סוכר חום.
מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס.
לעדשים:
כוס עדשים מכל סוג שחורים, אדומים, וירוקים.
מלח, פלפל.
לרוטב:
חצי ליטר ציר בקר
כוס יין לבן
כף רוטב צדפות משובח
חמאה
מעט עלים ירוקים
אופן ההכנה
לעדשים:
1. מבשלים לחוד כל סוג עדשים עד לריכוך.
חשוב להקפיד בעיקר בעדשים האדומות כדי שלא יהפכו לעיסה. לתבל עם מלח ופלפל לשמור במקום חם.
לרוטב:
1. לצמצם ציר בקר ויין לבן עם רוטב הצדפות למידת סמיכות של רוטב. ניתן להסמיך עם חמאה קרה.
לבשר:
1. מורחים את הבשר בתערובת התבלינים הסוכר מלח ופלפל לפי טעם.
2. צולים את הבשר מכל צדדיו על מחבת חם (רצוי מחבת שאפשר להכניס לתנור) כשתי דקות מכל צד עד אשר הבשר מקבל גוון זהוב כהה.
4.מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות כ 7 דקות למידת מדיום רייר. (ניתן לצלות עוד 3-7 דקות לדרגות עשיה גבוהות יותר לפי הטעם).
5. ממתינים כ-5 דקות לצינון ופורסים למניפה.
להגשה:
מסדרים יפה על הצלחת את העדשים, מוסיפים את פרוסות הסינטה ולצקת מעל מהרוטב, לקשט עם עלים ירוקים.
מגיש: יוסף ל
מקור: מאיה קאופמן (תמונה: SXC)
שתף את המתכון