חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט פירות בלהבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רום ושקדים מוסיפים נופך חדש ומיוחד לסלט פירות טריים. יש לבחור בפירות בשלים אך לא רכים מידי ולחתוך אותם סמוך להגשה.
סלט פירות בלהבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רום ושקדים מוסיפים נופך חדש ומיוחד לסלט פירות טריים. יש לבחור בפירות בשלים אך לא רכים מידי ולחתוך אותם סמוך להגשה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מהפירות הבאים:
תפוח, בננה, דובדבנים, תפוז, מנדרינה, אגס, אפרסק, תותים וענבים.
1 לימון
25 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1/2 כוס שקדים קלופים ושבורים
3 כפות רום, ברנדי או ליקר קלבדוס.
אופן ההכנה
קוצצים את הפירות לחתיכות ומערבבים אותם בקערה.
מגרדים את קליפת הלימון (את הקליפה לשים בצד)וסוחטים את המיץ, ומוסיפים לקערת הפירות.
לחמם מחבת עם החמאה והסוכר בלי לבחוש, עד שהסוכר מתגבש ונעשה לקרמל חום בהיר.
התהליך נמשך כ-5 דקות.
מוסיפים את קליפת הלימון ואת השקדים הקלופים והשבורים. מטגנים 5 דקות תוך בחישה עד שהקרמל והשקדים יזהיבו.
מסירים את המחבת מהלהבה ומוסיפים בזהירות את המיצים שהצטברו בתחתית קערת הפירות.
בוחשים עד שהקרמל יהפוך לסירופ חלק.
מוסיפים את הפירות ומחממים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהסירופ יכסה את כל הפירות.
להסיר מן הלהבה.
מחממים את הרום במצקת מתכת, מציתים ויוצקים על גבי הפירות.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון