חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגסים נורמנדית - מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קלאסית מהודרת שהאגסים מציצים מתחת למעטה בצק ובמרכזה הר קצפת brזרוע אגוזים
עוגת אגסים נורמנדית - מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קלאסית מהודרת שהאגסים מציצים מתחת למעטה בצק ובמרכזה הר קצפת brזרוע אגוזים
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
150 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
רבע כוס פקאנים קצוצים דק
למלית
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים
1 פלח לימון על קליפתו
4 אגסים גדולים, קלופים, חצויים ומנוקים מליבה
1 חלבון
2 כפות סוכר
לציפוי
1 כוס שמנת לקצפת _( 250 גר')
2 כפיות אבקת סוכר
חצי כפית אבקת פודינג וניל
2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
תבנית פאי 25 ס"מ
אופן ההכנה
להכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח, סוכר, מלח, חמאה וחלמונים. מפוררים את החמאה בקצות האצבעות ומשפשפים לתערובת פירורית. לשים לבצק אחיד, מוסיפים פקאנים ולשים שוב.
מרפדים את תחתית ודפנות של תבנית הפאי בשני שלישים של הבצק ומאחסנים במקרר, יחד עם יתרת הבצק.
להכנת המלית, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את פלח הלימון ומבשלים 4 דקות.
מוסיפים את האגסים, מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 גדות, או עד שהאגסים יתרככו אך ישמרו על צורתם.
מסירים מהאש ומשליכים את הלימון ומקררים במקרר.
להכנת העוגה מחממים את התנור ל180 מעלות. בכף מחוררת מוציאים האגסים מן הסירופ ועורכים בטבעת צפופה בתבנית המרופדת כשקצה האגס הצר פונה כלפי המרכז.
מרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה דק בקוטר התבנית. בסכין חדה חותכים ומסירים עיגול ממרכז עלה הבצק ומניחים את טבעת הבצק המתקבלת כך שתכסה את האגסים בלבד.
מהדקים את כיסוי הבצק ומצמידים לשיכבת הבצק התחתונה.
טורפים החלבון ומברישים הבצק.
בוזקים על הבצק את הסוכר. אופים 40-35 דקות בתנור או עד להזהבת העוגה.
מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
לפני ההגשה מכינים הציפוי - מקציפים השמנת עם אבקת הסוכר ואבקת הפודינג. מערמים חלק מן הקצפת בחור שבמרכז העוגה ובוזקים עליה את הפקאנים. שמים את יתרת הקצפת בכלי נפרד ומגישים מיד.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון