היום אנחנו באווירה מתוחכמת: כזו שתאפשר לכם להזמין חברים הביתה, ולהגיש להם עוגה עם טעם מקצועי בלי למצמץ בכלל. היא משתייכת לז'אנר העוגות הבחושות, שבדרך כלל קלות מאוד להכנה, וובהחלט נמנית על היותר טעימות שבהן. br brה"שטרויזל", שהם פירורים בעברית, מעניקים לתוצר הסופי סקס אפיל של האימפריה brהאוסטרו הונגרית, או לפחות של בית קפה מעודכן בוינה. br brמצד שני, תמצית האספרסו מפרידה את העוגה הזו מהבנאליות האופיינית לעוגות בחושות. חוץ מזה, היא טובה לכל שעות היממה. בבוקר לקפה, או בערב כקינוח אחרי ארוחת ערב עם חברים. בקיצור, אין סיבה שלא להכין אותה לסוף השבוע, נכון? br
|
|
|
היום אנחנו באווירה מתוחכמת: כזו שתאפשר לכם להזמין חברים הביתה, ולהגיש להם עוגה עם טעם מקצועי בלי למצמץ בכלל. היא משתייכת לז'אנר העוגות הבחושות, שבדרך כלל קלות מאוד להכנה, וובהחלט נמנית על היותר טעימות שבהן. br brה"שטרויזל", שהם פירורים בעברית, מעניקים לתוצר הסופי סקס אפיל של האימפריה brהאוסטרו הונגרית, או לפחות של בית קפה מעודכן בוינה. br brמצד שני, תמצית האספרסו מפרידה את העוגה הזו מהבנאליות האופיינית לעוגות בחושות. חוץ מזה, היא טובה לכל שעות היממה. בבוקר לקפה, או בערב כקינוח אחרי ארוחת ערב עם חברים. בקיצור, אין סיבה שלא להכין אותה לסוף השבוע, נכון? br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
½ כוס תמצית אספרסו (או ½ כוס נס קפה חזק)
2 כוסות קמח
כף קקאו
כפית א. אפיה
כפית סודה לשתיה
ל"שטרויזל "(פירורי חמאה):
50 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
½ כוס קמח
מערבבים במיקסר את כל החומרים עד להווצרות פירורי חמאה.
אופן ההכנה
1. משמנים שתי תבניות אינגליש ומדליקים את התנור על 180 מעלות.
2. במיקסר, מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.
3. מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה.
4. מוסיפים לתערובת גם את תמצית האספרסו ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
5. יוצקים בצורה שווה לתבנית, מפזרים את פירורי השטרויזל מלמעלה, ואופים כ- 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
טיפים וגיוונים:
1. על מנת להעשיר את העוגה אפשר להוסיף מעט שוקולד צ'יפס שחור או לבן (כ-½ כוס), או אגוזים.
2. בשביל לתת טעם מיוחד לעוגה ניתן להוסיף לפירורי החמאה ½ כפית שטוחה של קינמון.
מגיש:
מקור: אסנת רוט
שתף את המתכון